Berbec - aproape totul despre zodia ta

Berbec (21 martie - 20 aprilie)


 

Este un semn cardinal, de Foc, diurn, masculin (extrovertit). Soarele este exaltat, Venus in Exil, Marte in domiciliu (guvernator) Saturn in cadere, Uranus in trigonocratie.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Berbec", sau "este din Zodia Berbecului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Berbecul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Berbecului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Berbecului confera persoanelor nascute sub semnul ei un caracter simplu, direct, docil, apt pentru conducere (ceea ce nu este incompatibil) intreprinzator si indraznet, cu un suflet elevat, caritabil, cu o inima generoasa care - nu mai e nevoie s-o spunem - va cunoaste ingratitudinea, cu o vointa ferma, un spirit superior, scaparator, vioi, viril, curajos, dar prudent, adesea religios, cateodata artist, mereu ingenios, priceput in afaceri, luptator, cu o tendinta spre eclectism. Vointa, in ciuda fermitatii, isi poate schimba obiectul, proiectul.
Persoana nascuta sub semnul Berbecului sau cu Ascendentul in Berbec, se afla sub influenta planetei Marte (guvernator traditional), care o face capricioasa, incapatanata, agresiva, instinctiva, egocentrica. Daca va incepe o cercetare spirituala, ea se va afla sub influenta lui Mercur (guvernator esoteric) care o va ajuta sa-si controleze instinctele si agresivitatea, sa fie comunicativa si intelegatoare. Daca va continua evolutia, se va plasa sub influenta lui Uranus (guvernator ierarhic) care o va face intuitiva si creatoare, astfel incat va utiliza cu mult succes tehnici esoterice specifice erei Varsatorului.

 

Culori: rosu cu nuante vii
Anatomie: cap, creier, ochi, maxilar superior
Social: afirmarea personalitatii, imagine publica, constiinta de sine
Material: castigurile rapide in domenii de avangarda, fluctuatii financiare
Mental: realizarea unor modele originale de creatie, ganduri originale
Emotional: temperament vulcanic imbinat cu retrageri deliberate pana la gasirea unei noi motivatii de actiune
Guvernatorul (planeta) traditional al Berbecului: Marte
Guvernatorul ierarhic: Uranus
Verbul caracteristic: "A fi" (Eu SUNT); esenta lui este actiunea directa si individualismul.
Numere norocoase: 1 si 9.
Piatra pretioasa: Diamantul
Metal: Fier
Ziua norocoasa: Marti
Animale potrivite: Oaia, capra
Locuri prielnice: orasele mari
Cuvinte cheie: elanul, entuziasmul si actiunea, riscul, impulsul, ardoarea, indrazneala.

 

Meserii indicate: meseriile in raport cu metalul, fierul (lacatus, constructor sau pompier…); ramurile medicinii in raport cu capul, cu fata (neurochirurg, ocultist). Militar, profesiuni sportive, ghid, pastor, armurier, coafor, acupunctor, umanist, vulcanolog, politist, mecanic auto, constructor.

Aspectul fizic: statura mijlocie. Corp slab, atletic, vigurs, nervos, osos, piept dezvoltat; figura ovala, pometi usor proeminenti, par inchis la culoare, negru adesea ori roscat; sprancene stufoase, privire patrunzatoare.

In interpretari, BERBECUL aduce un plus de vointa si independenta. Aici este locul unde impulsivitatea poate distruge, unde idealismul poate crea legaturi nesperate si unde curajul poate fi spectaculos, eliberator sau deopotriva distructiv. Accentuarea acestui semn pe tema poate fi interpretat negativ ca un indiciu al agresivitatii sau dorintei exacerbate de revolta si putere.

Descriere:
Relatiile nativului, care detesta cadrul uniform si monotonia, vor fi caracterizate de impulsivitate, obiectivitate, realism practicat fara menajamente.
Are tendinta de a neglija detaliile. Extrem de marinimos cu prietenii. Aspru si dictatorial, pare ca nu stie sa-si exprime sentimentele, dar procedand cu blandete se pot obtine multe de la nativul Berbec. In dragoste, nativul este interesat de propria traire, de societate si de recunoasterea sociala. Ii place flirtul, dar pasiunea si nerabdarea intra repede joc ....iar pana la o noua aventura nu mai este decat un pas. Nici o idila nu dureaza prea mult, iar in momentul aparitiei unei noi pasiuni, cea veche este uitata. In amor cauta relatii picante, originale.
Nu sunt foarte potriviti pentru viata casnica, pentru casnicie. Isi impune vointa pentru a fi tratat ca un adevarat cap de familie si, in acelasi timp, va dori ca sotia sa-i reprezinte succesul si priceperea. Femeile Berbec reprezinta partenera de viata minunata numai pentru omul ambitios.
Este un semn al tineretii, nu al maturitatii; esenta sa fiind acea a inceputului, conceptia si actiunea, impulsul si tot ceea ce este primare. Entuziasmul molipsitor, actiunea temerara, generozitatea, simtul profund al actiunii, sunt calitatile cele mai frapante. Insa, prin supra-aprecierea impartialitatii se poate ajunge la megalomanie, agresivitate, sarcasm brutal ori fanatism. In cuvinte si in actiuni poate deveni necrutator, iar alegerea cailor active si rapide il va impiedica sa fie profund si sa stabileasca riscurile ulterioare.

Personalitati nascute in BERBEC:

Martie 21: Rosie O'Donnell, J.S. Bach
Martie 22: Andrew Lloyd Webber
Martie 23: Chaka Khan
Martie 24: Steve McQueen
Martie 25: Elton John, Sarah Jessica Parker, Aretha Franklin, Gloria Steinem
Martie 26: Jennifer Grey, Erica Jong, Diana Ross
Martie 27: Mariah Carey, Sarah Vaughan
Martie 28: Julia Stiles
Martie 29: Elle Macpherson
Martie 30: Tracy Chapman, Eric Clapton, Celine Dion, Vincent Van Gogh
Martie 31: Christopher Walken
Aprilie 1: Debbie Reynolds
Aprilie 2: Emmylou Harris, Hans Christian Andersen
Aprilie 3: Alec Baldwin, Marlon Brando, Jennie Garth
Aprilie 4: Maya Angelou, Bette Davis
Aprilie 5: Krista Allen
Aprilie 6: Billy Dee Williams
Aprilie 7: Jackie Chan, Russell Crowe
Aprilie 8: Julian Lennon, Robin Wright Penn
Aprilie 9: Dennis Quaid
Aprilie 10: Steven Seagal, Omar Sharif
Aprilie 11: Joel Gray, Lisa Stansfield
Aprilie 12: Shannen Doherty, Andy Garcia, David Letterman
Aprilie 13: Al Green
Aprilie 14: Sarah Michelle Geller
Aprilie 15: Emma Thompson, Leonardo da Vinci
Aprilie 16: Ellen Barkin, Charlie Chaplin
Aprilie 17: Posh Spice / Victoria Addams, Olivia Hussey
Aprilie 18: Melissa Joan Hart
Aprilie 19: Kate Hudson, Ashley Judd
Aprilie 20: Ryan O'Neal

Simbol: Berbecul

Glifa:
Glifa Berbec
O linie verticala dreapta ce incepe de jos, iar la capatul de sus se desparte in doua ramuri rotunde simetrice, ca doua semiluni incomplete cu deschiderea in jos, amintind perfect de cele doua coarne ale unui berbec. Linia verticala simbolizeaza gandirea rece, lipsita de emotii, dar cele doua semiluni reprezinta apele constiintei tasnind cu putere in afara.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Berbecului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Berbec, si astfel in programul lor de viata vibratia Berbecului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.


- inapoi -HOROSCOPUL DE AZI 30 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun