Rac - aproape totul despre zodia ta

Rac (22 iunie - 21 iulie)

 

Este un semn de Apa, cardinal, feminin (introvertit), nocturn. Luna se afla in domiciliu, Saturn in exil, Jupiter si Neptun se afla in exaltare, iar Marte este in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Rac", sau "este din Zodia Racului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Racul ca Semn Solar", si de fapt asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Racului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Racului confera o viata plina de miscare, agitata, inconstanta, energica, participativa, intre­prinzatoare. Caracter taciturn, spirit incisiv, moravuri asezate si in general, o conduita austera. Imaginatia, foarte fecunda, se complace in fantastic si cum are un spirit de asimilare foarte puternic, subiectul este mereu disponibil sa joace rolul eroilor evocati in vis sau intalniti in carti. Dispozitia este schimbatoare, nestatornica, capricioasa si relatiile pot suferi din aceasta cauza, dar, imediat ce o relatie dispa­re, se leaga altele, dintr-o imperioasa nevoie de atasament. Discretie, independenta, liberalism si aptitudini pentru mai multe lucruri. Luna, care-si are domiciliul in aceasta constelatie, confera nativului cand o aparenta flegmatica, cand o iritabilitate nemotivata a carei cauza esentiala se afla in marea lui impresionabilitate.
Nativul Rac sau cu Ascendentul in Rac, se afla sub influenta Lunii (guvernator traditional) care il face emotiv si prea mult atasat de trecut (amintiri) si familie. Daca incepe o cercetare spirituala, se plaseaza sub influenta planetei Neptun care este guvernator ezoteric si ierarhic, oferidu-i posibilitatea de a-si dezvolta calitati parapsihice, de a-si cunoaste mai bine slabiciunile pentru a le elimina, servind umanitatea prin dezvoltarea calitatilor intuitive, de vindecare si de compasiune.

 

Culori: argintiu, safirul albastru sau verdele marin
Anatomie: zona stomacului, sistem digestiv. Reprezinta potentialul inconstient al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara
Social: pastrator al traditiei, conducator de scurta durata
Material: valorificarea bunurilor cu valoare de trecut, simt al acumularilor, arta de a pastra bine amintirile si mostenirile.
Mental: autonomia asupra esteticului, tendinta de a deslusi mai mult cauza decat efectul.
Emotional: capacitatea de simti dramatic, emotii declansate de obiecte, sensibilitate, feminitate
Guvernatorul (planeta) traditional: Luna 
Guvernatorul ierarhic: Neptun
Verbul caracteristic: "A simti" ("Eu SIMT"), reprezinta emotia, atasamentul fata de familie si trecut
Numere norocoase: 3 si 7
Piatra pretioasa: Smaraldul sau Onixul negru
Metal: Argint
Ziua norocoasa: Luni
Animale potrivite: Broasca testoasa, alte animale cu carapace
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Cuvinte cheie: sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, influentabilitate, radacini, gestatie, trecut, plasticitate, patriotism

 

Meserii indicate: paznic de noapte, restaurante (bauturi), vanzari (jucarii, jocuri, imbracaminte), gradinite de copii, crese, apa, lichide, decorator, notar, agent imobiliar, oncolog, istoric, primar, romancier, navigator.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, figura palida, rotunda, trasaturi fine, par castaniu, ochi uneori mici, adesea de culoare cenusiu-albastra; aspect general agreabil, destul de fragil insa. Diferentele sunt date de planete, pozitia si aspectele acestora.

RACUL aduce, in interpretari, emotie, interiorizare si dramatizare. in interpretari acest semn este privit cu retinere de astrologi, pentru ca aduce melancolie, tendinta de repliere si o usurinta teribila in a bate in retragere. Cu toate acestea Racul este locul de maxima tenacitate din tema si, de asemenea, sectorul unde nativul poate coabita in resemnare cu dificultatile vietii, pe care si le va dramatiza. Accentuarea negativa a Racului in tema aduce multe dificultati ce pot fi depasite numai prin munca si tenacitate.

Descriere:
RACUL simbolizeaza perioada in care apar fructele, maturizare germenului fecundat intr-un elan vital de nestapanit. Asociem imaginea “racului”, profilul sau existential cu tot ceea ce inseamna vatra, mama, familie, popor, tara. Metafora cea mai reprezentativa pentru el este cea a apelor adanci, denotand profunzimea (discretia) nativilor.
Sunt foarte sensibili si extrem de emotivi, sentimentali si usor impresionabili. Luna are o mare influenta asupra lor si diferitele ei faze determina stari sufletesti schimbatoare. in aspectele lor cele mai putin laudabile pot fi irascibili, excentrici si agitati. Nu e intotdeauna foarte usor sa intelegi un rac. Chiar atunci cand pare foarte sociabil si transparent, veti constata ca sensul actiunilor sale e adesea o veritabila problema de enigmistica.
Ceea cel face de temut este consecventa pe care o reliefeaza in tot ce face si care se poate lesne transforma in incapatanare. El va sfarsi in cele din urma prin a-si atinge scopul si nimeni nu va putea sa spuna vreodata ca nu e meritul lui. Idealul sau este in general indreptat spre o situatie materiala solida si va face totul ca sa o obtina. Este foarte conservator si traditionalist.
Copilul Rac este foarte problematic si necesita un tratament deosebit. Are nevoie de afectiune si de incurajari permanente pentru a se simti confortabil. Poate intampina probleme in comunicare si va fi dificil pentru el sa-si impartaseasca nedumeririle si problemele. Prefera jocurile linistite, pasnice nu le place sub nici o forma violenta.

Personalitati nascute in zodia Rac:

Iunie 21: Prince William, Meredith Baxter
Iunie 22: Cyndi Lauper, Meryl Streep
Iunie 23: Ted Shackelford
Iunie 24: Anna Paquin
Iunie 25: Carly Simon, Cheryl Tiegs
Iunie 26: Chris Isaak
Iunie 27: Tobey Maguire
Iunie 28: Kathy Bates
Iunie 29: Richard Lewis
Iunie 30: Vincent D'Onofrio, Mike Tyson
Iulie 1: Liv Tyler, Pamela Lee Anderson, Printesa Diana
Iulie 2: Jerry Hall
Iulie 3: Tom Cruise
Iulie 4: Geraldo Rivera
Iulie 5: Huey Lewis
Iulie 6: Dalai Lama
Iulie 7: Michelle Kwan, Ringo Starr
Iulie 8: Kevin Bacon
Iulie 9: Tom Hanks
Iulie 10: Neil Tennant
Iulie 11: Lil Kim Jones
Iulie 12: Bill Cosby, Julius Caesar
Iulie 13: Harrison Ford
Iulie 14: Matthew Fox
Iulie 15: Linda Ronstadt, Rembrandt
Iulie 16: Phoebe Cates
Iulie 17: David Hasselhoff, Nelson Mandela
Iulie 18: Elizabeth McGovern
Iulie 19: Anthony Edwards, Kathleen Turner
Iulie 20: Carolos Santana
Iulie 21: Josh Hartnett
Iulie 22: Robin Williams

Simbol:
Racul

Glifa:
Glifa Rac
Sugerand clestii unui crab, ideograma semnului, simbolizeaza uniunea cercului spiritual cu semiluna sufletului, a spermei masculine cu ovulul feminin (fertilitatea), intr-un act de a da si a lua printr-un gest de protectie. Semnul este sensibil, emotiv, intelegator si compatimitor, fara linii drepte. Racul este semnul debutului de vara. Este anotimpul florilor. Seva urca in vegetatie. In tema natala, semnul Racului arata radacinile individului, bazele sale, ereditatea si locul unde el se simte ca acasa, domiciliul sau. Este semnul fecunditatii si al cresterii. Esoteric, Racul reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea manifestata.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Racului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Rac, si astfel in programul lor de viata vibratia Racului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -


HOROSCOPUL DE AZI 30 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun