Capricorn - aproape totul despre zodia ta

CAPRICORN (22 decembrie - 20 ianuarie)


Semn de pamant, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), dominat de planeta Saturn, care se afla in propriul domiciliu. Luna este in exil, Marte in exaltare, iar Jupiter si Neptun se afla in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Capricorn", sau "este din Zodia Capricornului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Capricornul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Capricornului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Capricornului da nativilor o viata activa, un corp viguros, aptitudini pentru lucruri mari. Caracter belicos si implicat, entuziast, vehement si totusi inclinat spre tristete si zgarcenie. Spiritul este fin, drept, priceput in afaceri si versatil. Vointa este ferma, dar scopurile mereu in schimbare, cu sanse de reusita, totusi o anumita asprime in comportament, gestul repezit, sec, greu de infuriat, ca si de linistit, de altfel, pastreaza amintirea ofensei primite, fara dorinta de razbu­nare. Marea prudenta il indeamna sa actioneze numai dupa o matura chibzuinta si multe dezbateri, de aceea el este pentru sine cel mai bun exemplu.

Persoana nascuta sub semnul Capricorn sau cu Ascendentul in Capricorn, se afla sub influenta lui Saturn (guvernator traditional) care o face pesimista, organizata, ambitioasa si egoista. Daca intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta aceluiasi Saturn, dar de aceasta data pe un alt nivel. Saturn esoteric o va ajuta sa-si inteleaga legaturile karmice si sa-si continue evolutia invatand lectia altruismului. Daca isi va continua cercetarea spirituala se va plasa sub influenta planetei Venus (guvernator ierarhic) ce-i va permite sa-si dezvolte un mental capabil sa inteleaga legile universului, iubindu-si impersonal semenii.

 

Culori: verde inchis (in principal), negru (secundar)
Anatomie: zona genunchilor, rezistenta pielii, schelet si par
Social: se adapteaza in orice situatie pentru atingerea scopului, rigiditate, severitate, metoda.
Material: ambitia il face sa valorifice orice situatie, succes cu timpul
Mental: traversarea ascendenta a tuturor mediilor societatii ca un fapt firesc rezultat intr-o forta cladita pe mare putere de sacrificiu.
Emotional: emotie supusa gandului si necesitatii, incredere in exemplul personal, puterea de a influenta sentimentele celorlalti
Guvernatorul (planeta) traditional al Berbecului: Saturn
Guvernatorul ierarhic: Venus
Verbul caracteristic: "A Folosi" ("Eu FOLOSESC", "Eu VALORIFIC"), esenta lui este simtul practic
Numere norocoase: 2 si 8
Piatra pretioasa: Granat
Metal: Plumb
Ziua norocoasa: Sambata
Animale potrivite: cornutele
Locuri prielnice: cele retrase si linistite
Cuvinte cheie: rabdare, detasare, intelepciune, elevare, concentrare, rezistenta, obiectivitate, perseverenta, prudenta, organizare, solitudine, administratie, ambitie, opinie, meditatie, experienta, avaritie, frugalitate

 

Meserii indicate: Profesiuni administrative. Meserii in raport cu muntele, agricultor, anticar, taietor de lemne, ceasornicar, profesiuni de analiza, de control, de administratie, de arhiva; profesiuni in legatura cu frigul, minele, piatra. Geriatrie, reumatologie, osteopatie, dermatologie. Arhivar, paleolog, paleontolog, geolog, academician, matematician, enciclopedist, episcop, cardinal, sculptor.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, mult mai adesea marunta; figura prelunga, ten inchis, mat, ochi mici si privire patrunzatoare, nas ascutit, par negru, galbui sau roscat. Aspecte modificate si de aspectele planetare.

CAPRICORNUL este ganditorul temei. Aici este locul unde emotiile si gandurile noastre se retrag pentru a cerceta. Lipsurile, restrictiile materiale, abtinerile de la hrana, emotie, educatie, spiritualitate sunt restrictii impuse de vibratia Capricornului. Este locul unde ni se cere maturitate si intelegere. Lectiile de viata impuse de Capricorn trebuie sa aduca, din sectorul sau, discernamant. Rezolvarile impuse de el sunt insa greu de obtinut, dar stabile si de durata. Capricornul este un semn de restrictie.

Descriere:
CAPRICORNUL simbolizeaza perioada de desfrunzire totala a copacilor si de inghet, ceea ce transpus in coordonatele temperamentale ale nativului corespunde tipului persoanelor varstnice, al inteleptilor si al ascetilor. Nativul este o persoana introvertita, inchisa in sine si rezervata, dedicata in intregime scopurilor sale de realizare, in primul rand profesionala si materiala.
El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ceea ce inseamna un lucru bine facut. Are un mare respect pentru autoritatile superioare si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti reguli de conduita.
Harnicia si pasiunea obstinata pentru munca il fac redutabil in incercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul sau de a fi, prin modul in care isi intelege sarcinile si prin rolul pe care-l are intr-un colectiv se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat.
Defectele cele mai mari pe care le poate avea un Capricorn, provenind din alterarea trasaturilor sale pozitive sub o actiune nefavorabila a lui Saturn ori a educatiei si a unor imprejurari nefavorabile ale vietii, sunt: incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul. Pretentiile de confort ale Capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat de campanie in anumite imprejurari, daca asta ii asigura un grad de mobilitate si de
clarviziune mai mare in ceea ce priveste munca pe care o desfasoara.
Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor daca o persoana tradeaza increderea pe care i-a acordat-o in urma unei indelungate reflectii. Mania lui devine adesea periculoasa, iar in formele mai atenuate se transpune intr-un criticism acid. Sunt foarte inteligenti, ordonati si constiinciosi si se consacra studiului din placere dar si pentru ca realizeaza ca daca vor sa avanseze trebuie sa dispuna de foarte multe cunostinte din cat mai variate domenii.
Copiii Capricorn sunt prietenosi, expansivi, pasionati de sporturile in aer liber si amicii stiu ca intodeauna pot conta pe ei daca au nevoie de ajutor. Sunt mai atasati de mama lor si au tendinta de a-si judeca tatal foarte sever daca crede ei ca acestea nu face fata rolului de sef al familiei. Au o fire buna si miloasa si se solidarizeaza repede cu cei defavorizati intr-un sens sau altul, incercand sa-i ajute in mod eficient.

Personalitati nascute in Capricorn:

Decembrie 22: Vanessa Paradis
Decembrie 23: Estella Warren, Cissie Spacek
Decembrie 24: Ava Gardner, Robert Schwartzman
Decembrie 25: Humphrey Bogart,
Decembrie 26: Jared Leto, Mao Ze Dong
Decembrie 27: Gerard Depardieu, Marlene Dietrich, Louis Pasteur
Decembrie 28: Denzel Washington, Sienna Miller
Decembrie 29: Jude Law
Decembrie 30: Eliza Dushku, Jason Behr, Kristin Kreuk
Decembrie 31: Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Sarah Miles, Val Kilmer
Ianuarie 01: Catherine McCormack, Dedee Pfeiffer, Morris Chestnut, Nicola Bryant
Ianuarie 02: Christy Turlington, Cuba Gooding Jr. Actor, Tia Carrere
Ianuarie 03: Mel Gibson, Victoria Principal
Ianuarie 04: Ann Magnuson, Barbara Rush
Ianuarie 05: Diane Keaton, Robert Duvall
Ianuarie 06: Loretta Young, Rowan Atkinson (Mr. Bean)
Ianuarie 07: Linda Kozlowski, Nicolas Cage
Ianuarie 08: David Bowie, Elvis Presley
Ianuarie 09: Shawn Wayans, Imelda Staunton
Ianuarie 10: Janet Jones
Ianuarie 11: Jason Connery
Ianuarie 12: Kirstie Alley, Olivier Martinez
Ianuarie 13: Orlando Bloom, Patrick Dempsey
Ianuarie 14: Faye Dunaway, LL Cool J
Ianuarie 15: Chad Lowe, Mario Van Peebles
Ianuarie 16: Aaliyah, Debbie Allen, John Carpenter
Ianuarie 17: Jim Carrey, Muhammad Ali (Cassius Clay), Nikki Reed, Zooey Deschanel
Ianuarie 18: Cary Grant, Kevin Costner
Ianuarie 19: Dolly Parton
Ianuarie 20: David Lynch, Federico Fellini, Lorenzo Lamas

Simbol: Capra

Glifa:
Glifa CapricornSugerand capul si coarnele caprei, ideograma semnului este cea mai complexa dintre toate, cuprinzand toate elementele: cercul, semiluna si linia. Ea indica linia intelectului ce coboara in realism si materialitate, apoi creste la cel mai inalt nivel, formand cercul spiritului, dar semiluna constiintei coboara sub nivelul Pamantului, terminandu-se intr-un balans interior, in autoconstiinta. Acest semn marcheaza debutul iernii, in momentul cand zilele sunt cele mai scurte din intregul an. Natura hiberneaza, parand impietrita in timp si ger. Capricornul reprezinta simbolul muntelui pe care Capra se catara si arata ca omul trebuie in mod constant sa caute sa se inalte si sa evolueze. Capricornul reprezinta poarta de iesire a sufletelor din lumea manifestata.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Capricornului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Capricorn, si astfel in programul lor de viata vibratia Capricornului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -

 

HOROSCOPUL DE AZI 21 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun