Leu - aproape totul despre zodia ta

Leu (23 iulie - 22 august)

Semn de foc, fix, masculin (extrovertit), dominat de Soare (guvernator), care se afla in propriul domiciliu; Uranus se afla in exil, Saturn in exil, Neptun se afla in exaltare, iar Mercur este in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Leu", sau "este din Zodia Leului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Leul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Leului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Nativul Leu pare a fi protejat de o influenta astrala benefica, spun multi astrologi, caci, de multe ori, ajunge prin el insusi la onoruri. Suflet elevat, spirit de justitie, caracter inflexibil, inima inflacarata si generoasa. Vointa este ferma, intreprinzatoare, perseverenta, tintind intotdeauna scopul propus. Spirit drept, stabil, viril, mandru, simplu, liberal, stralucitor, adesea prezumtios, dar intotde­auna recunoscator; caracter binevoitor, ferm, curajos, generos, mereu stapan pe el. in momente dificile, mania va fi brusca, dar fara violenta si nu de durata. Daca ea se razbuna - ceea ce e de presupus - o va face intotdeauna numai cu noblete. Iubirea este puternica, nativul e con­stant in afectiuni, dar nu si in fapte. Are gustul armelor, indemanare si agilitate in exercitii corporale, rabdator la munca si apt pentru a comanda. Aptitudinile nu sint multe, dar solide, profunde.

Persoana nascuta sub semnul Leului sau cu Ascendentul in Leu, se afla sub influenta Soarelui (guvernator traditional) care o face plina de vitalitate, egocentrica, ambitioasa si orgolioasa. Daca va intreprinde o cercetare spirituala, se va plasa sub influenta Soarelui si a planetei Neptun (guvernatori esoterici), care-l vor ajuta sa-si utilizeze latura sa creatoare cu mai multa inspiratie si sa-i inteleaga mai bine pe ceilalti. Daca va continua evolutia, se va plasa sub influenta Soarelui si a planetei Uranus (guvernatori ierarhici) ce-i vor permite sa echilibreze polaritatea Leu-Varsator si sa lucreze altruist la crearea noilor valori ale erei Varsatorului.

 

Culori: galben, portocaliu
Anatomie : inima
Social: ascensiune fulgeratoare, atitudine curajoasa, functie de conducere.
Material: succese mari prin riscuri mari, speculatii, nevoie de lux.
Mental: spirit creator, nevoie de a se ridica prin idei proprii.
Emotional: dragoste, nevoie de dominare, extrovertire, noblete, generozitate
Guvernatorul (planeta) traditional al Leului: Soare
Guvernatorul ierarhic: Soare si Uranus
Verbul caracteristic: "A vrea" ("Eu VREAU"); reprezinta energia masculina, simbolul tatalui, capacitatea de a crea
Numere norocoase: 8 si 9
Piatra pretioasa: Rubin
Metal: Aur
Ziua norocoasa: Duminica
Animale potrivite: Felinele
Locuri prielnice: spatiile larg deschise
Cuvinte cheie: stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, creatie, autoritate, generozitate, orgoliu, mandrie, decizie, caldura, egocentrism, teatral, dominare, putere, glorie, lumina, fidelitate, lider, aparenta, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganta

 

Meserii indicate: administrator, director, sef, invatator, optician, expert (toate domeniile), meserii in legatura cu aurul, bijuterii, muzee; meserii in legatura cu moda si teatrul (comediant, actor, manechin); profesiuni legate de jocuri, vacante, copii, distractii; cardiolog, vertebroterapeut; ambasador.

Aspectul fizic: talie mijlocie, bine facut, aspect solid, musculos, frumos, fata ovala, trasaturi regulate, par castaniu, ochi in general mari si rotunzi. Elemente care se pot schimba, functie de planete si aspectele lor.

LEUL este un semn de putere. In tema natala, el indica nu doar curajul si increderea, cat mai ales abilitatea de a conduce, creatia, puterea de a darui. Punctul cel mai slab al acestei zone din tema este teama de a pierde controlul. Caldura, protectia, increderea, egoismul, vanitatea, dorinta de a fi remarcat, de a avea satisfactia succesului sunt doar cateva din trasaturile acestui segment. Leul aduce insa si tentatia de a demonstra puterea, ceea ce duce in mod inevitabil la tulburari de personalitate si afective, izolare, autodistrugere.

Descriere:
LEUL simbolizeaza implinirea, apogeul dezvoltarii lumii vegetale, iar pe plan uman reprezinta parintele, regele, presedintele ori vreun Mecena in diferite domenii. Leul are ca trasaturi definitorii dorinta de a conduce si cea de a reusi in viata. in acest scop dezvolta multa energie, dispunand intotdeauna de vointa necesara pentru a-si urmari interesele pana la capat.
Este o personalitate impunatoare, stralucitoare, ca si astrul de care e patronat si ii place enorm sa fie admirata. in aceasta idee va face tot ce depinde de el ca sa epateze, sa fie centrul atentiei in colectivitatile in care munceste si traieste. Este un lider natural, rolul de conducator e parca inventat pentru el si nimeni altcineva din zodiac nu va avea o mai mare satisfactie de a se instala in varful ierarhiei.
ii plac laudele, chiar si cand devin lingusiri jenante, dar nu va lasa sa se vada acest lucru, pentru ca socoteste ca i se cuvin pe drept, dar si pentru ca nu vrea sa-si descurajeze galeria. Este foarte mandru si are o fire nobila, ce nu poate intelege meschinariile anumitor semeni pe care ii va evita sistematic.
Are peste tot un rol de mediator intre cer si pamant, inaltandu-se doar atat cat sa poata cuprinde mai bine campul de batalie. Apoi se va azvarli cu dezinvoltura in mijlocul luptei, cu coama-i fluturand in vant si cu multa credinta in victorie. Tinde in mod firesc spre bunastare si atunci cand o obtine ii face placere sa si-o etaleze, asa cum isi etaleaza propria persoana si lucrurile ce si le-a procurat si care poarta amprenta personalitatii sale. Este onest, corect si va pune la zid pe cei ce nu respecta principiile sale morale sau, in cel mai rau caz, va fi foarte nedumerit de miselia celor inculpati.
Orgoliul caracteristic se manifesta inca din frageda copilarie, copilul Leu nesuportand sa fie admonestat sau criticat in fata unor straini. Daca este inconjurat de afectiune si tratat cu intelegerea pe care crede el ca o merita are toate sansele sa-si puna in valoare cat mai bine calitatile. Sunt impulsivi, exuberanti si emotivi. Sunt simpatici, milosi, afectuosi, curajosi, uneori timizi, retrasi si destul de rar razbunatori. Copilaria conteaza foarte mult in ansamblul intregii lor vieti.

Personalitati nascute in zodia Leu:

Iulie 23 : Slash, Woody Harrelson, Don Imus
Iulie 24: J Lo, Ruth Buzzi, Gallagher, Lynda Carter, Amelia Earhardt
Iulie 25: Matt LeBlanc
Iulie 26: Mick Jagger, Sandra Bullock
Iulie 27: Jonathan Rhys Meyer
Iulie 28: Jackie Kennedy
Iulie 29: Peter Jennings
Iulie 30: Arnold Schwarzenegger, Laurence Fishburne
Iulie 31: Wesley Snipes
August 1: Jerry Garcia
August 2: Peter O'Toole
August 3: Steve Martin, Martin Sheen
August 4: Billy Bob Thornton
August 5: Loni Anderson
August 6: Lucille Ball, Robert Mitchum
August 7: Charlize Theron, Mata Hari
August 8: Dustin Hoffman
August 9: Melanie Griffith, Loni Anderson
August 10: Antonio Banderas
August 11: Hulk Hogan
August 12: George Hamilton
August 13: Alfred Hitchcock
August 14: Danielle Steele
August 15: Ben Affleck, Napoleon Bonaparte
August 16: Angela Bassett, Madonna
August 17: Sean Penn, Robert DeNiro, Mae West
August 18: Christian Slater
August 19: Matthew Perry, Bill Clinton
August 20: Connie Chunt
August 21: Kenny Rogers
August 22: Tori Amos

Simbol: Leul

Glifa:
Glifa LeuSugerand capul si coama unui leu, ideograma semnului arata ca puterea si iubirea divina au fost aduse pe Pamant. Simbol emotional, alcatuit numai din curbe, poate indica simbolic si sistemul circulator. Leul reprezinta caldura estivala si timpul maturizarii fructului. Reprezinta punctul culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii, acolo unde Soarele (stapanul semnului) pare a fi cel mai puternic

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Leului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Leu, si astfel in programul lor de viata vibratia Leului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -HOROSCOPUL DE AZI 30 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun