Taur - aproape totul despre zodia ta

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Este un semn fix, de Pamant, nocturn, feminin (introvertit). Luna este in exaltare, Venus in domiciliu (guvernator), Marte in exil, Saturn in trigonocratie, Uranus in exil.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Taur", sau "este din Zodia Taurului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Taurul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Taurului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Taurului confera persoanelor nascute sub semnul ei un caracter obstinat, tenace, care nu suporta sfaturile. Mandru, greu de abordat, ii plac atat de mult dificultatile incat ajunge sa si le provoace singur din satisfactia de a le invinge. Greu de emotionat ca si de calmat, pastreaza ranchiuna si e greu de impacat. Spirit drept, curios si fin; greu de descifrat si de aceea sub acest semn se nasc mai ales diplomatii.
Persoana nascuta sub semnul Taur sau cu Ascendentul in Taur, se afla sub influenta lui Venus (guvernator traditional) care o face materialista, posesiva si orientata spre satisfacerea dorintelor sale. Daca va incepe o cercetare spirituala, se va afla treptat sub influenta lui Vulcan care este in acelasi timp guvernator esoteric si ierarhic ceea ce-i va permite sa scoata la suprafata toate problemele sale pentru a-si vedea slabiciunile, pentru a le distruge sau a le transmuta. La nivel inalt, Vulcan permite utilizarea energiei sexuale ca o sursa creatoare si-i ajuta pe oameni sa se transforme, altfel spus, sa realizeze alchimia interioara printr-o totala stapanire a dorintelor.

 

Culori: albastru deschis, verde
Anatomie: gatul, ceafa si maxilarul inferior
Social: metodic, constant in efort, devotat, abilitati practice.
Material: simt deosebit al afacerilor, chibzuinta, investitii minime
Mental: cercetare psihanalitica, realism, pragmatism, o viziune subtila a cotidianului.
Emotional: sentimente profunde rar exprimate verbal, atasament, posesivitate, cumpatare.
Guvernatorul traditional: Venus 
Guvernatorul ierarhic: Vulcan
Verbul caracteristic: "A avea" ( "Eu AM", "Eu POSED") Reprezinta: posesiunile, acumularile, energia emotionala a primaverii, stabilitatea, rabdarea, perseverenta, fertilitatea.
Numere norocoase: 4 si 6.
Piatra pretioasa: Agatul si Smaraldul
Metal: Cupru
Ziua norocoasa: Vineri
Animale potrivite: Bovine
Locuri prielnice: cele linistite
Cuvinte cheie: elanul, entuziasmul si actiunea, riscul, impulsul, ardoarea, indrazneala, achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism

 

 

Meserii indicate: profesiuni bancare, restauratie, bucatar, horticultor, gradinar, medic ORL, stomatolog, meserii artistice, cantaret, decorator, modist, profesiuni imobiliare.

Aspectul fizic: statura mijlocie, corp in general greoi, uneori gras; ochi mari, negri, nasul si gura largi; par castaniu ori negru, cateodata cret; foarte frumos si decorativ. Multe femei ale acestui semn sunt subtiri si delicate, genul trestie, celelalte pastrand caracterisicile generale ale zodiei. Influenta este schimbata de planete si aspecte planetare.

In interpretari, TAURUL aduce temperare, spirit practic, dorinta de a crea ceva concret, de munca in vedere consolidarii. Este un semn de sensibilitate si de emotie exprimate prin gest, creatie artistica, sprijin, dar cumpatarea si profunzimea Taurului poate duce la negativism, obsesii, manii amplificate si o viziunea exagerat de materialista asupra vietii.

Descriere:
TAURUL simbolizeaza acea perioada de inflorire a naturii si semnifica agricultorul legat de campie, de pamant, nativul urmarind implinirea roadelor sale. Este capabil sa traverseze adesea lungi perioade de munca indarjita si ceea ce-l mira foarte tare in asemenea imprejurari este ca ceilalti nu pot tine uneori pasul cu el. Poate sari in acest caz sa le dea o mana de ajutor, dar numai cand vede ca si acestia se zbat ca sa iasa din dificultate. Un alt domeniu in care bunul gust se manifesta din plin, insa de asta data la modul cel mai propriu, este gastronomia, caci nativii Taur sunt mari gurmanzi avizati. Pasionati dupa mancarurile bune, vor avea in minte o adevarata geografie a locurilor din oras unde se mananca bine si ce anume.
Ii plac mult calatoriile si, daca i se iveste posibilitatea, isi va realiza acest vis al sau dupa o matura chibzuinta asupra oportunitatii momentului. Calm, placid, va aborda problemele sistematic si cu tact, rezolvandu-le pe rand prin concentrarea tuturor fortelor sale asupra uneia si nerisipindu-se de regula in mai multe activitati deodata.
Nimic nu pare sa fie prea greu pentru el si odata trasata sarcina si directia de urmat, se va inhama imediat la treaba. Tine foarte mult la securitatea sa personala, precum si a familiei sale si aceasta trasatura il va determina sa instituie un control strict asupra resurselor materiale ale caminului, fara a cadea insa in zgarcenie. Aceasta permanenta nevoie de securitate il va determina sa fie fidel partenerului sau. O alta mare calitate a sa este aceea de a fi o gazda perfect agreabila, care va face tot ceea ce este necesar pentru ca oaspetii sai sa se simta minunat.
Este foarte tenace si isi doreste de mic sa-si castige independenta fata de parinti. Copii Taur sunt foarte perseverenti si adesea putin cam maturi pentru varsta lor, din dorinta de a-i imita pe adulti in tot ceea ce le-ar putea aduce libertate si independenta. Au inclinatii artistice, iar parintii ar trebui sa fie atenti la preocuparile copilului pentru ca acesta sa-si valorifice talentele.

Personalitati nascute in zodia Taur:

Aprilie 21: Queen Elizabeth II, Charlotte Bronte, Andie MacDowell
Aprilie 22: Peter Frampton, Jack Nicholson
Aprilie 23: Sandra Dee, Lee Majors, Vladimir Nabokov, William Shakespeare
Aprilie 24: Barbara Streisand, Jill Ireland
Aprilie 25: Renee Zellweger, Al Pacino, Ella Fitzgerald
Aprilie 26: Jet Li, Carol Burnett, John James Audubon
Aprilie 27: Sheena Easton, Jack Klugman
Aprilie 28: Penelope Cruz, Jay Leno
Aprilie 29: Uma Thurman, Michelle Pfeiffer, Daniel Day-Lewis
Aprilie 30: Eva Arden, Willie Nelson
Mai 1: Judy Collins
Mai 2: Dr. Benjamin Spock
Mai 3: Bing Crosby, James Brown
Mai 4: Audrey Hepburn
Mai 5: Tyrone Power
Mai 6: Rudolph Valentino
Mai 7: Eva Peron
Mai 8: Melissa Gilbert
Mai 9: Billy Joel
Mai 10: Fred Astaire
Mai 11: Irving Berlin
Mai 12: Emilio Estevez, Tony Hawk, Katharine Hepburn
Mai 13: Stevie Wonder
Mai 14: Cate Blanchett, Tim Roth
Mai 15: Trini Lopez
Mai 16: Tori Spelling, Janet Jackson, Pierce Brosnan
Mai 17: Enya
Mai 18: Chow Yun-Fat, Perry Como
Mai 19: Grace Jones
Mai 20: Cher, Jimmy Stewart, Joe Cocker
William Shakespeare, Shirley MacLaine, Fred Astaire, Duke Ellington, Golda Meier, Karl Marx, Ella Fitzgerald, Jack Nicholson.

Simbol: Capul de taur

Glifa:

\"\\"\\"\"Sugerand un cap de Taur, prin ideograma semnului care simbolizeaza cercul spiritului ce sustine si ilumineaza semiluna sufletului. Ideograma nu contine linii drepte; simbolul este mai sentimental.

 

 

 


 

 

- inapoi -

 

HOROSCOPUL DE AZI 30 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun