Varsator - aproape totul despre zodia ta

VARSATOR (21 ianuarie - 18 Februarie)

 

Semn de aer, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), dominat de planetele Saturn si Uranus, aflate in propriul domiciliu. Soarele se afla in exil, Mercur se afla in exaltare, iar Nepun este in cadere.

 


Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Varsator", sau "este din Zodia Varsatorului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Varsatorul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Varsatorului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constalatia Varsatorului confera nativului aptitudini pentru arta si aduce succese prin opere remarcabile. Manifesta o anumita violenta la manie, dar ofensa este repede uitata. Vointa este ferma, dar adesea nechibzuita si se indreapta spre scopul propus direct, sarind toate obstacolele. Seninul inclina spre solitudine, nativul este sarguincios, rabdator in munca si perseverent. Apt pentru studii serioase, pentru conducere, gust pentru avere si onoruri. Pasiunile sint puternice, antrenante, spontane. Opiniile vehemente si fixe. Bunurile dobandite sunt instabile si urmarite de pierderi provocate de prieteni sau de dusmani ascunsi, lingusitori si violenti. Bunurile pot proveni din familie, dar acestea dauneaza mai degraba pozitiei.

Nativul Varsator sau cu Ascendentul in Varsator, se afla sub influenta planetei Uranus (guvernator traditional) care o face iubitoare de libertate, dar in afara oricarei responsabilitati. Daca aceasta persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta planetei Jupiter (guvernator esoteric) ajutandu-l sa inteleaga foarte usor stiintele esoterice. Daca isi va continua evolutia, se va afla sub influenta Lunii si a lui Uranus care ii vor armoniza foarte mult emotiile in vederea adaptarii mentalului la noile valori ale erei Varsatorului.

 

Culori: albastru (in principal), verde (secundar)
Anatomie: gambe, glezne, sistem nervos
Social: aptitudini de conducator, meserii de avangarda, progres
Material: succes legat de prospectarea noului sau spiritualului
Mental: un vizionar de exceptie, nonconformism in gandire si creatie
Emotional: altruism, toleranta, deschiderea catre regasirea Eu-lui superior, emotii fata de obiecte si persoane lipsite de importanta, incredere in sine 
Guvernatorul (planeta) traditional al Varsatorului: Uranus
Guvernatorul ierarhic: Luna si Uranus
Verbul caracteristic: "A sti" ( „Eu STIU"), esenta lui este libertatea si independenta
Numere norocoase: 1 si 7
Piatra pretioasa: Ametist
Metal: Plumb sau Uraniu
Ziua norocoasa: Miercuri
Animale potrivite: Pasari mari
Locuri prielnice: cele aglomerate, indeosebi orasele
Cuvinte cheie: revolutie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoastere, observare, oportunism, contradictie, serviabilitate, rezistenta, libertate, viitor, modernism, moda, independenta, originalitate, cosmos, univers, inventie, ritm, viteza, toleranta, simpatie, utopie, egoism, intuitie, ingeniozitate

 

Meseriile indicate: aviator, chimist, electrician, electronist, informatician, farmacist, fotograf, mijloace video, asistent social, educator, tehnician, profesiuni in raport cu cercetarea, perfectionarea, inventia, marketing, invatamant, aparate ultramoderne, produse sintetice si toate meseriile noi, meserii legate de politica si de organisme internationale, cinema, scriitor SF., astrolog, psiholog, publicist, radiolog.

Aspectul fizic: statura mijlocie ori inalta, corp bine proportionat, figura prelunga cu un ten foarte curat, poate fi uneori foarte atragator. Modificarile sunt date de pozitiile planetare si aspecte.

VARSATORUL, in tema natala, aduce elemente imprevizibile, dorinta de libertate, bucuria de te arunca in incertitudinile vietii si deopotriva geniul si eroismul. Este semnul altruismului si al dezinteresului fata de valorile personale. Este locul unde se poate renunta foarte usor la ego. Acest semn aduce in astrograma natala puterea de a rezolva in forta orice problema, incredere in fortele proprii si curajul de a sfida pe oricine si orice. Varsatorul este un semn de instabilitate.

Descriere:
VARSATORUL simbolizeaza colectivitatea, fraternitatea intre oameni si comunicativitatea. Nativii sunt idealisti si sensibili, emotivi si cam extremisti in ceea ce priveste faptele lor, in sensul ca pot trece de la disperarea cea mai neagra la inflacarare si optimism contagios. Pentru fiecare reprezentant al acestei zodii conteaza foarte mult libertatea sa si implicit a altora, atat fizica cat mai ales spirituala.
Femeia acestui semn e recunoscuta in general dupa indemanarea cu care confectioneaza anumite obiecte necesare unui camin bine organizat. Independenti si activi, ei simt permanent nevoia de a face ceva util si pe masura aptitudinilor pe care le au. Sentimentali, sensibili si emotivi, nu pun un pret exagerat pe viata lor sexuala, preferand sa vada un om dincolo de aspectul sau fizic, in latura sa intelectuala si afectiva, si sa-i descopere calitati care sa-l faca un viitor bun prieten.
Varsatorul este un exemplar in ceea ce priveste perseverenta si se va orienta cu frenezie spre activitati creatoare. Valorificandu-si ideile, deseori geniale sau umanitare care au la baza un puternic spirit de devotiune si respectul profund pentru libertatea semenului sau. Cum orice medalie isi are si reversul sau, ei pot deveni violenti si agresivi in anumite imprejurari nefavorabile si atunci tenacitatea ii face adversari de temut. Isi iubesc mult copiii, insa nu vor deveni prea posesivi, ci vor prefera intotdeauna sa le lase o libertate deplina.
Sunt dificil de crescut si educat. Parintii trebuie sa le acorde o atentie deosebita si trebuie sa discute mult cu ei. Este introvertit si va avea tendinta de a se izola de parintii, care, in opinia lui nu inteleg ce vrea el. Va tine secrete preocuparile intime si interesul pentru diverse probleme, convins ca nu este crezut. Este pasionat adesea de jocurile de constructie si de strategie si citeste cu nesat tot ce ii pica in mana. Le place natura, iubesc animalele si adora jucariile mecanice.

Personalitati nascute in BERBEC:

Ianuarie 21: Emma Lee "Baby Spice" Bunton, Geena Davis, Placido Domingo
Ianuarie 22: Diane Lane, Lord Byron
Ianuarie 23: Richard Dean Anderson, Princess Caroline of Monaco, Humphrey Bogart
Ianuarie 24: Tatyana Ali
Ianuarie 25: Gloria Naylor, Virginia Woolf
Ianuarie 26: Ellen DeGeneres, Paul Newman, Eddie Van Halen
Ianuarie 27: Wolfgang Amadeus Mozart, Bridget Fonda, Lewis Carroll
Ianuarie 28: Sarah McLachlan
Ianuarie 29: Tom Selleck, Oprah Winfrey
Ianuarie 30: Brett Butler, Phil Collins, Gene Hackman, Vanessa Redgrave
Ianuarie 31: Justin Timberlake
Februarie 1: Clark Gable, Lisa Marie Presley, Langston Hughes
Februarie 2: James Joyce, Christie Brinkley, Farrah Fawcett, Ayn Rand
Februarie 3: Morgan Fairchild
Februarie 4: Alice Cooper
Februarie 5: Bobby Brown, Jennifer Jason Leigh
Februarie 6: Natalie Cole, Bob Marley
Februarie 7: Garth Brooks, Chris Rock
Februarie 8: Seth Green, Nick Nolte
Februarie 9: Mia Farrow, Joe Pesci
Februarie 10: Robert Wagner
Februarie 11: Thomas Edison, Jennifer Aniston, Brandy
Februarie 12: Abraham Lincoln, Judy Blume, Christina Ricci, Burt Reynolds
Februarie 13: Peter Gabriel
Februarie 14: Gregory Hines
Februarie 15: Chris Farley, Jane Seymour
Februarie 16: John McEnroe
Februarie 17: Rene Russo, Michael Jordan
Februarie 18: Matt Dillon, Molly Ringwald, Cybill Shepherd, John Travolta

Simbol: Varsatorul de Apa

Glifa:
Glifa Varsator 
Sugerand valurile pe care le formeaza apa varsata din ulciorul omului, ideograma semnului simbolizeaza undele electrice si magnetice (aerul, si nu apa). Cele doua linii, ale metafizicului si fizicului nu se ating niciodata, indicand totala detasare a semnului si de asemenea simbolizeaza cele patru cai de comunicatie: piciorul, animalul, locomotia mecanica si telepatia sau unda creierului. Este timpul cand iarna atinge maximul ei de forta, cand energia se concentreaza si samanta se pregateste pentru germinare. In mod simbolic, apa varsata de catre Varsator este cea a cunoasterii, care trebuie sa se raspandeasca pe intregul Pamant.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Berbecului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Berbec, si astfel in programul lor de viata vibratia Berbecului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.
 

 
- inapoi -

HOROSCOPUL DE AZI 21 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun