Gemeni - aproape totul despre zodia ta

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

 

Este un semn mutabil, de Aer, masculin (extrovertit), nocturn. Mercur se afla in domiciliu, Jupiter se afla in exil, Uranus de afla in exaltare, iar Pluton se afla in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Gemeni", sau "este din Zodia Gemenilor", aceasta se poate exprima si prin formula "are Gemenii ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Gemenilor. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia GEMENILOR confera nativului un caracter atragator, binevoitor, usor de iritat, dar si de calmat, putin violent la manie si gata sa se caiasca, spirit inventiv, indreptat spre cercetari si descoperiri stiintifice, mai ales in domeniul matematicilor. Este semnul oratorilor si al scriitorilor. Aptitudini pentru negot, suflet nobil, spirit fin, subtil, indemanare, asiduitate, vigilenta, foarte vorbaret daca e in discutie un subiect preferat, altfel e mai degraba taciturn, putin expansiv si poarta in el o usoara neliniste care-i da o stare de perplexitate in momentul actiunii. Vointa lui este ferma, cateodata vehementa, dar fara asprime, autoritara sau tiranie.

Persoana nascuta sub semnul Gemeni sau cu Ascendentul in Gemeni, se afla sub influenta planetei Mercur (guvernator traditional) care o face intelectuala, dar dispersata si instabila. Daca intreprinde o cercetare spirituala, se plaseaza sub influenta lui Venus (guvernator ezoteric) care o va ajuta sa-si stapaneasca emotiile pentru a transmite altuia un mesaj spiritual, si va realiza astfel un contact mai bun intre suflet si personalitate. Daca isi continua evolutia, se va plasa sub influenta guvernatorului ierarhic Gaia/Terra care o va ajuta sa-si controleze experientele vietii sale si sa dezvolte o mare energie pentru a gasi mijloace practice pentru binele omenirii.

 

Culori: galben
Anatomie: gat, plamani, brate
Social: diplomatie, aptitudini de conducator in perioade de tranzitie, echilibru.
Material: aptitudini deosebite pentru speculatii (intermedieri bursa), simtul banului.
Mental: un mare dinamism intelectual, comunicare, idei progresiste, abilitati in comunicare, studii
Emotional: arta de a sti ce asteapta partenerul de la tine, superficialitate ce creeaza iluzia mobilitatii
Guvernatorul traditional al Gemenilor: Mercur
Guvernatorul ierarhic: Gaia
Verbul caracteristic: "A gandi" ("Eu GANDESC"). Reprezinta: dualitatea, pornirea in actiune fara scop si oprirea fara motiv, comertul, comunicarea, publicitatea, literatura, deplasarea, curiozitatea, discutiile.
Numere norocoase: 5 si 9.
Piatra pretioasa: Acvamarin si Cristal marin
Metal: Mercur
Ziua norocoasa: Miercuri
Animale potrivite: Fluturi
Locuri prielnice: localitatile aflate la mare altitudine.
Cuvinte cheie: comunicare, gand, adolescenta, vivacitate, mobilitate, difuzie, dualitate, superficialitate, adaptabilitate, inmultire, adunare, respiratie, revelatie, vibratie, informatie, scriere, alfabet, numar, studiu, versatilitate, incostanta, imprastiere, risipire, convingere, animatie, curiozitate, intelectualitate, elocventa, ingeniozitate.

 

Meserii indicate: functionar de birou, secretar, dactilograf, grafician, grafolog, jurnalist, librar, transporturi, comert, vanzari, comis-voiajor, editor, scriitor, medic de plamani si circulatie. Sportivi ca: alergatori, ciclisti, gimnasti, tenismani.

Aspectul fizic: statura mica-mijlocie, privire vioaie, sunt putin indesati uneori, par negru-castaniu. Modificarire apar prin influente planetare si prin aspectului dintre ele.

Zodia GEMENI aduce in interpretari nu numai dorinta de comunicare, ci si un plus de jovialitate, o usurinta in rezolvarea problemelor (cea mai scurta cale) putin spectacol, placerea de a te sustrage greutatilor vietii si dorinta de destindere. Aceasta zodie este un semn intelectual, abil chiar spectaculos ce de nativului puterea de a se ridica deasupra indiferent de situatie. Aduce si minciuna, perversitate si intriga. Gemenii indica pe o tema locul de maxima instabilitate.

Descriere:
GEMENII simbolizeaza fenomenele de tranzitie, indecizia, instabilitatea (din natura), dualitatea. Aceasta din urma trasatura este ilustrata si in simbolul emblematic al zodiei, cei doi gemeni - Castor si Pollux - dintre care unul e muritor, iar celalalt nemuritor. Nativul acestui semn este o fire instabila, manata in permanenta de grave incertitudini si ezitari, macinata de contradictii.
Foarte dinamic, se va ocupa de o mie de lucruri deodata si de foarte multe ori nu va termina ceea ce a inceput; daca acest lucru se va intampla totusi, invatamintele trase in final vor fi repede uitate. Aceasta vasta arie de cuprindere a sferei sale de interese are insa si un mare inconvenient, anume superficialitatea sa in ordonarea problemelor.
Adeseori are lungi stari de anexitate, de deprimare si de nesiguranta, care se pot repercuta negativ asupra organismului sau, sau pot fi perioade fertile de creatie in cazul in care este o fire artistica sau filozofica. In general, nativul din Gemeni pare a fi neserios, reprezentand tipul de om pe care nu se poate pune baza.
Volubili si expansivi, nu pot sta multa vreme intr-un loc fara sa se plictiseasca. Din acest motiv vor evita sa-si ia angajamente lungi, ori, si mai grav pentru ei, pe termen nelimitat. Acest principiu il vor aplica si in ceea ce priveste viata lor sentimentala sau casatoria. Se lovesc in viata de situatii financiare instabile si alternante si au nevoie de mai multa constanta in eforturile lor pentru a iesi din acest carusel al "intamplarilor". Au nevoie de dragoste si de sustinere morala pentru a reusi in ceea ce-si propun.

Personalitati nascute in zodia Gemeni:

Mai 22: Laurence Olivier, Sir Arthur Conan Doyle
Mai 23: Joan Collins, Drew Carey
Mai 24: Priscilla Presley, Queen Victoria, Bob Dylan
Mai 25: Anne Heche, Mike Myers, Miles Davis
Mai 26: Stevie Nicks, Peggy Lee, Al Jolson, John Wayne
Mai 27: Isadora Duncan, Christopher Lee, Vincent Price, Henry Kissinger
Mai 28: Gladys Knight, Kylie Minogue, Ian Fleming
Mai 29: Annette Bening, Melissa Ethridge, LaToya Jackson
Mai 30: Wynonna Judd, Mel Blanc
Mai 31: Brooke Shields, Clint Eastwood
Iunie 1: Alanis Morissette, Marilyn Monroe
Iunie 2: Wayne Brady
Iunie 3: Josephine Baker, Tony Curtis
Iunie 4: Angelina Jolie, Ruth Westheimer
Iunie 5: Kenny G
Iunie 6: Sandra Bernhard
Iunie 7: Anna Kournikova
Iunie 8: Joan Rivers, Nancy Sinatra, Frank Lloyd Wright
Iunie 9: Natalie Portman, Johnny Depp
Iunie 10: Judy Garland, Elizabeth Hurley
Iunie 11: Gene Wilder, Jacques-Yves Cousteau
Iunie 12: Anne Frank
Iunie 13: Mary-Kate and Ashley Olsen
Iunie 14: Harriet Beecher Stowe
Iunie 15: Courtney Cox, Helen Hunt
Iunie 16: Joyce Carol Oates
Iunie 17: Venus Williams
Iunie 18: Paul McCartney
Iunie 19: Paula Abdul, Kathleen Turner
Iunie 20: Anne Murray, Nicole Kidman

Simbol: Gemenii

Glifa:
Glifa Gemeni
Sugereaza cele doua fete ale unui individ, ce-l imping uneori pe om sa se autodepaseasca pentru a realiza unitatea in sine. Ideograma semnului (doi stalpi ai intelepciunii legati impreuna) simbolizeaza cele doua linii ale destinului unite prin doua orizontale ale fizicului: nivelul de jos, fizicul, si cel de sus, metafizicul. Semnul nu contine curbe: simbolul este detasat si cerebral. In aceasta faza, planta isi indreapta axul catre soare pentru a respira aerul de care are nevoie. Influxurile primaverii se disperseaza.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Gemenilor, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Gemeni, si astfel in programul lor de viata vibratia Gemenilor este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror
combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -

HOROSCOPUL DE AZI 22 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun