Pesti - aproape totul despre zodia ta

PESTI (19 februarie - 20 martie)

 

Semn de apa, mutabil (transformare), feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter si Neptun, care se afla in propriul domiciliu. Mercur este in exil, Venus e in exaltare, iar Mercur se afla in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Pesti", sau "este din Zodia Pesti", aceasta se poate exprima si prin formula "are Pestii ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Pesti. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Despre cei nascuti sub constelatia Pestilor traditia se spune ca obtin onoruri prin ei insisi, se ridica prin arte, stiinte sau literatura. Devin populari prin succesul operelor lor. Pestii confera o anumita neliniste, o nemultumire de sine care indeamna la refacerea operelor incepute; nativii sint inclinati spre pesimism) - acesta le guverneaza impresiile si felul de a vedea. Poseda o dubla natura, foarte greu de descifrat. Au un spirit drept, puternic, partici­pativ, poetic si contemplativ, moravuri convenabile, inclinati spre placeri, orgoliu. Vointa este ferma, dar schimbatoare, despotica, dar cu blandete, autoritara, fara tiranie. Caracterul prudent, greu de apropiat, discret si cu umor. Tendinta spre zeflemism, uneori chiar caustici, dar intotdeauna spirituali si fara rautate. Se emotioneaza greu, se calmeaza la fel de greu, dar dupa ce se razbuna, nu pastreaza ranchiuna, indemanare, vioiciune, vigilenta.
Persoana nascuta sub semnul Pesti sau cu Ascendentul in Pesti, se afla sub influenta planetei Neptun (guvernator traditional) care o face blanda, visatoare, imaginativa si influentabila. Daca acea persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta lui Pluton, ca guvernator esoteric si ierarhic ajutand-o sa-si dezvolte sensibilitatea, gandirea pozitiva, creativitatea si calitatile parapsihice.

 

Culori: verde marin deschis, violet
Anatomie: picioare, interiorul pulpelor, calcaiele, talpile, sistemul limfatic, lichidele organismului si nervi
Social: aptitudini de conducator numai in perioade de tranzitie intre doua structuri sociale, meserii in care este nevoie de mila, compasiune, indurare.
Material: castiguri parvenite din inzestrari native.
Mental: armonizarea individului in raport cu societatea si credinta in Dumnezeu.
Emotional: viziune de ansamblu asupra relatiilor, destin judecat prin prisma emotiilor, uneori inchistari, umilinta, suferinta.
Guvernatorul (planeta) traditional al Pestilor: Neptun
Guvernatorul ierarhic: Pluton
Verbul caracteristic: "A Crede" ("Eu CRED"), esenta lui este sensibilitatea, visarea, ceea ce ii poate crea dificultati in rezolvarea problemelor
Numere norocoase: 2 si 6
Piatra pretioasa: Acvamarin
Metal: Cositor
Ziua norocoasa: Vineri
Animale potrivite: Pestii
Locuri prielnice: spatiile deschise si largi
Cuvinte cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, indecizie, reverie, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie

 

Meserii indicate: laboratoare, spitale, inchisori, locuri inchise. Psihiatru, vindecator, pedagog, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.

Aspect fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece, permanent par putin somnorosi. Diferentele apar prin aspectele si pozitiile palnetare.

In interpretari, zodia PESTI este un semn de restrictie. Ea poate da retragere, renuntarea la talente pentru alte prioritati, diplomatie, emotii profunde, dar neexprimate direct. Spre deosebire de Scorpion, zodia Pesti ascunde valori bune, calitati, talente ce pot fi declansate in urm unor evenimente marcante din viata. Este locul unde credinta poate fi statornica si unde convingerile sunt cel mai puternic simtite si cel mai putin declarate. Acest segment al zodiacului poate oferi solutii acolo unde nimeni nu mai spera la nici o rezolvare sau poate renaste in viata nativului cu o putere cu totul si cu totul speciala. Inactivitatea acestui segment este data de lipsa vointei pe sectorul pe care il indica.

Descriere:
PESTII simbolizeaza firea mistica si devotamentul. El este in permanenta consumat de contradictii ce-l sfasie si care il fac sa fie sovaitor si nehotarat in actele sale. Aparent linistit, in realitate se framanta intens si continu. De aceea are de multe ori un aer de oboseala si de deprimare. Un tip generos si foarte milos, se va devota in permanenta celuilalt, familiei si prietenilor si va fi mereu gata de sacrificiu. Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie, consumata in numeroasele sale ezitari, il va impiedica sa fie prea activ si sa aiba prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare.
Inclinati spre lenevie si confort, uneori vor traversa lungi perioade de indolenta si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi fara scrupule in a-l obtine, atat de mare este fascinatia pe care acesta il exercita asupra lor. In general, sunt rezervati si timizi si trebuie sa depuna mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de catre ceilalti. In general Isi cresc copiii cu dragoste si intelegere, insa au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rasfata.
Sunt copii linistiti, care nu vor face probleme parintilor, mai ales daca acestia vor stii sa-i fereasca de traumatisme care le pot marca viata. Este bine de asemenea sa nu vina in contact cu scene violente sau sa li se povesteasca lucruri pe care fantezia lor nelimitata le pot amplifica si ii pot speria. Nu se poate spune ca este dotat cu o inteligenta exceptionala, dar este foarte constiincios, atras de studiu si isi impune singur obligatia de a invata pentru a nu isi dezamagi parintii.
Fara o prea mare vitalitate, e preferabil pentru sanatatea lor sa fie tinuti in apropierea apei (zodia Pestilor e un semn de apa). Iubesc natura, florile si dovedesc o deosebit de mare atractie pentru caini. Au tendinta de a manca prea mult si trebuie paziti sa nu se ingrase, si feriti de unele afectiuni ale aparatului digestiv.

Personalitati nascute in Pesti:

Februarie 19: Smokey Robinson
Februarie 20: Kurt Cobain, Cindy Crawford, Andrew Shue, Peter Strauss, Robert Altman, Sidney Poitier
Februarie 21: Jennifer Love Hewitt, Alan Rickman, William Baldwin
Februarie 22: Drew Barrymore, Kenneth Williams, Kyle MacLachlan, Steve Irwin
Februarie 23: Peter Fonda
Februarie 24: Steven Jobs
Februarie 25: George Harrison, Tea Leoni
Februarie 26: Johnny Cash, Mark Dacascos
Februarie 27: Elizabeth Taylor
Februarie 28: Bernadette Peters
Februarie 29: Antonio Sabato Jr.
Martie 1: Harry Belafonte, Ron Howard, Jack Davenport
Martie 2: Jon Bon Jovi, Dr. Seuss, Mihail Gorbaciov
Martie 3: David Faustino, Miranda Richardson
Martie 4: Patricia Heaton
Martie 5: Andy Gibb, Eva Mendes
Martie 6: Shaquille O'Neal, Michelangelo
Martie 7: Michael Eisner
Martie 8: Kathy Ireland
Martie 9: Juliette Binoche, Emmanuel Lewis
Martie 10: Chuck Norris, Jasmine Guy, Sharon Stone
Martie 11: Sam Donaldson, Rupert Murdoch
Martie 12: Liza Minnelli, James Taylor, Samm Levine
Martie 13: Dana Delany, William H. Macy
Martie 14: Michael Caine, Billy Crystal, Quincy Jones
Martie 15: Fabio, Eva Longoria
Martie 16: Bernardo Bertolucci, Erik Estrada, Isabelle Huppert
Martie 17: Nat King Cole, Rob Lowe, Kurt Russell
Martie 18: Queen Latifah
Martie 19: Glenn Close, Spike Lee, Bruce Willis, Ursula Andress
Martie 20: Holly Hunter, Michael Rapaport
Martie 21: Matthew Broderick, Mary Chapin Carpenter

Simbol: Doi pesti inotand in directii opuse

Glifa:
Glifa PestiSugerand doi pesti tragand in directii opuse, semnul sugereaza sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia, cele doua cicluri fiind unite. Ideograma semnului, alcatuita din doua semiluni opuse, simbolizeaza fuziunea totala a tuturor tendintelor in toate planurile, exterior si interior. Pestii indica sfarsitul iernii, cand influxurile sale se disperseaza. Este dezghetul, samanta fiind gata sa tasneasca din pamant.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Pestilor, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Pesti, si astfel in programul lor de viata vibratia Pestilor este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -


HOROSCOPUL DE AZI 30 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun