Sagetator - aproape totul despre zodia ta

SAGETATOR (22 noiembrie - 21 decembrie)

Semn de foc, mutabil (transformare), masculin (extrovertit), dominat de planeta Jupiter aflata in propriul domiciliu. Mercur se afla in exil, Pluton este in exaltare, iar Uranus in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Sagetator", sau "este din Zodia Sagetatorului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Sagetatorul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Sagetatorului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Sagetatorului confera persoanelor nascute sub influenta lui ingeniozitate, o inima generoasa care face bine de dragul binelui, fara sa astepte recunostinta. Vechii Magi atribuiau acestui semn o dubla semnificatie si, dupa parerea lor, nativii acestui semn sunt ori foarte buni, ori foarte rai. Spiritul lor este ingenios, fin, bland, abordabil, pasnic, iute la manie, dar gata sa ierte, echitabil si foarte liberal, apt pentru multe lucruri. Caracterul este bland si nu devine aspru decat fata de persoanele daunatoare sau daca este agasat. Se tulbura usor si sufera de anxietati bruste, fara motiv. Foarte impresionabil, adesea tensiunea nervoasa este cauza irascibilitatii care, de altfel, dureaza putin si trece fara urma. in general, caracterul este vesel si ramane multa vreme infantil. Nu are incredere in el, nici in ceilalti (ceea ce nu-1 impiedica sa fie adesea tras pe sfoara). Este iubitor de buna intelegere si mai degraba cedeaza decat sa lupte. Timiditatea il poate impiedica sa fie un luptator, dar ea se poate schimba brusc in indrazneala.
Persoana nascuta sub semnul Sagetator sau cu Ascendentul in Sagetator, se afla sub influenta planetei Jupiter (guvernator traditional) care o face optimista si indrazneata. Daca va incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Gaia/Terra (guvernatorul esoteric), care-i va permite sa integreze in viata cotidiana notiuni abstracte ale vietii. Daca isi va continua evolutia, se va afla sub influenta planetei Marte (guvernator ierarhic) ce o va ajuta sa-si atinga scopuri obtinand o viziune de ansamblu asupra universului.

 

Culori: purpuriu (in principal), turcoaz (secundar)
Anatomie: soldurile si coapse si ficatul
Social: poate aborda orice profesie cu mare succes.
Material: arta de a valorifica orice informatie, abilitati comerciale
Mental: observatie, pretentie, cercetare, transfigurare artistica
Emotional: capacitatea de a simti spectaculos sau de a gasi noutatea, oscilatii intre stari extreme 
Guvernatorul (planeta) traditional al Sagetatorului: Jupiter
Guvernatorul ierarhic: Marte
Verbul caracteristic:  "A intelege" ("Eu INTELEG"), simbolizeaza gandul ce cauta sa se inalte
Numere norocoase: 5 si 7
Piatra pretioasa: Turcoaza
Metal: Cositor
Ziua norocoasa: Joi
Animale potrivite: Cal
Locuri prielnice: spatiile deschise, exterioare
Cuvinte cheie: evolutie, credinta, expansiune, lege, stapanire, aspiratie, vanatoare, spiritualitate, spatiu, aventura, idealism, jovialitate, optimism, invatamant, profesie, filosofie, strainatate, calatorii, religie, reprezentare, ghid, protector, franchete, instinctiv

 

Meserii indicate: geometru, preot, pastor, turism, traducator, filosof, exploatare, conferentiar, teolog, guru, medic specialist al sangelui, artere, ficat si gambe, profesor universitar, vanator, achizitie, agentii de voiaj, drept, transporturi, strainatate.

Aspectul fizic: statura mare, impunatoare, figura ovala, ten curat, frunte inalta, ochi adesea cenusii, nas mare; frumusete rece, atunci cand exista. Aspecte schimbate de planete si aspectele acestora.

SAGETATORUL este, in interpretarea astrogramei natale, un semn de emotie si spectacol in acelasi timp. El poate indica ambitia si lipsa de tact in interactiuni, dar si puterea de a combate, spiritul de contradictie, dorinta de a face dreptate. De aici vine zambetul fals, emotiile scurte, declarate cu patos si emfaza, minciunile imbracate in haina adevarului. Puterea Sagetatorului sta in demnitatea sa. Acestui loc din tema trebuie sa i se acorde importanta cuvenita pentru a echilibra tema. in caz contrar in loc de explozie de bunatate si moralitate, Sagetatorul va provoca o implozie negativa ce il va duce pe nativ spre izolare. Utilizati corect trasaturile acestui segment din tema si acordati-i atentia cuvenita!

Descriere:
SAGETATORUL simbolizeaza controversa. Exista doua tendinte fundamentale in cadrul personalitatii sale, una umana si alta animala, al caror echilibru il poate indruma spre misionarism in slujba oamenilor, si respectiv primitivism in gandire si comportament. Aceste trasaturi se pot regasi intr-o singura persoana, ca medie intre calitati si defectele omenesti, dar in functie de ele se poate de asemenea structura si imparti aceasta zodie in doua tipuri de nativi.
Ei au o inteligenta limpede si stiu exact ce trebuie sa urmareasca pentru a trage concluziile corecte dintr-o lectura, expunere sau discutie. Nu se vor impiedica in amanunte in obtinerea unei viziuni globale asupra unui subiect, cu alte cuvinte nu ei vor fi aceia care, intr-o imprejurare complicata si incalcita, nu vor vedea padurea din cauza copacilor.
Pe langa inteligenta, Sagetatorii mai dispun si de o fina intuitie care e in concordanta de multe ori cu un remarcabil simt al anticiparii unor situatii ori a finalitatii discursurilor. Se intampla ca aceasta calitate sa atinga performante uimitoare, se stie ca Nostradamus era un Sagetator. Poseda, de asemenea, arta de a conduce stralucit o discutie, atunci cand aceasta evolueaza pozitiv, argumentatia lor fiind clara si foarte convingatoare. Energia de care dispun din plin ii impinge in permanenta catre noi actiuni si proiecte, ceea ce da celorlalti impresia unei agitatii neantrerupte care pare de multe ori complet
inutila.
Acorda o importanta deosebita studiului si va avea parte de rautati din partea colegilor care il considera un tocilar. Este silitor si va fi interesat sa-si largeasca campul de cunostinte. Nu va fi usor de crescut pentru ca isi va etala propria opinie inca de mic. Este deosebit de precoce si curios. Va invata sa scrie si sa citeasca de la varste foarte fragede. Ceea ce trebuie supravegheat indeosebi la ei este tendinta constanta de a pleca prea des de acasa si o alunecarea posibila spre vagabondaj. Ei au inca de mici gustul pentru replici directe, taioase si ironice si ar fi foarte bine daca ar capata cu timpul, printr-o indrumare aleasa si corecta, o mica doza de discernamant asupra situatiilor in care pot deveni sau nu sarcastici.

Personalitati nascute in SAGETATOR:

Noiembrie 22: Harpo Marx
Noiembrie 23: Steve Harvey
Noiembrie 24: Billy Connolly, Colin Hanks
Noiembrie 25: Christina Applegate, John F. Kennedy Junior
Noiembrie 26: Bruce Paltrow, Tina Turner
Noiembrie 27: Bruce Lee, Curtis Armstrong, Caroline Kennedy, Jimi Hendrix
Noiembrie 28: Hope Lange, Judd Nelson, Jon Stewart
Noiembrie 29: Anna Faris, Cathy Moriarty, Kim Delaney
Noiembrie 30: Ben Stiller, Charles Hawtrey, Mark Twain, Sir Winston Churchill
Decembrie 1: Charlene Tilton, Woody Allen, Bette Midler
Decembrie 2: Britney Spears, Lucy Liu, Gianni Versace
Decembrie 3: Amanda Seyfried, Brendan Fraser, Daryl Hannah, Holly Marie Combs, Julianne Moore, Ozzy Osbourne
Decembrie 4: Jay-Z, Jeff Bridges, Marisa Tomei, Tyra Banks
Decembrie 5: Frankie Muniz, Lynne Ramsay, Morgan Brittany, Nick Stahl
Decembrie 6: Steven Wright
Decembrie 7: Mark Rolston, Nicholas Hoult, Priscilla Barnes, Tom Waits
Decembrie 8: David Carradine, James MacArthur, Kim Basinger, Teri Hatcher, Sinead O'Connor
Decembrie 9: Beau Bridges, Buck Henry, Dina Merrill, John Malkovich, Kirk Douglas
Decembrie 10: Dorothy Lamour
Decembrie 11: Anne Heywood, Bess Armstrong, Donna Mills
Decembrie 12: Bill Nighy, Dionne Warwick, Frank Sinatra
Decembrie 13: Christopher Plummer, Jamie Foxx, Steve Buscemi
Decembrie 14: Dee Wallace-Stone
Decembrie 15: Adam Brody, Don Johnson, Helen Slater
Decembrie 16: Benjamin Bratt,
Decembrie 17: Armin Mueller-Stahl, Bernard Hill, Bill Pullman, Milla Jovovich, Sean Patrick Thomas
Decembrie 18: Betty Grable, Brad Pitt, Casper Van Dien, Katie Holmes, Ray Liotta, Steven Spielberg, Keith Richards
Decembrie 19: Alyssa Milano, Cicely Tyson
Decembrie 20: Amanda Swisten, Billy Bragg
Decembrie 21: Andy Dick, Frank Zappa, Jane Fonda, Kiefer Sutherland, Samuel L. Jackson, Phil Donahue

Simbol: Arcasul (centaurul)

Glifa:
Glifa Sagetator
Sugerand sageata arcasului iar ideograma semnului simbolizeaza dualitatea omului, jumatate animal, materialitatea si jumatate om, aspiratiile eliberate ale sufletului tinzand spre infinit. Semnul desemneaza perioada in care natura hiberneaza. Influxurile toamnei se disperseaza, si frigul isi face aparitia. Partea de cal a Centaurului reprezinta latura materiala a omului ce nu poate sa se detaseze total de animalitate. Partea de om a Centaurului corespunde aspiratiilor spirituale, iar sageata ideogramei marcheaza gandurile elevate actionand pozitiv catre un scop de evolutie spirituala.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Sagetatorului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Sagetator, si astfel in programul lor de viata vibratia Sagetatorului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -

HOROSCOPUL DE AZI 26 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun