Scorpion - aproape totul despre zodia ta

SCORPION (23 octombrie - 21 noiembrie)


Semn de apa, fix (stabilitate), feminin (introvertit), dominat de planetele Marte (nocturn) si Pluton aflate in propriul domiciliu. Venus se afla in exil, Uranus este in exaltare, iar Luna se afla in cadere.

 

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! "Semn Solar" este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om "este Scorpion", sau "este din Zodia Scorpionului", aceasta se poate exprima si prin formula "are Scorpionul ca Semn Solar" si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Scorpionului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

 

Constelatia Scorpionului confera nativului un spirit subtil, viclean, convingator, fecund, mobil, capricios, visator, poetic, adesea religios. Vointa este ferma, decisa si perseverenta. Caracterul sau este inflacarat, activ, belicos, irascibil, aspru si cateodata violent. Scorpionului ii place sa sfideze primejdiile. Flegmatic, taciturn si discret, adauga uneori vietii o tenta de mizantropie. Greu de emotionat, ca si de calmat, ranchiunos, rece si neiertator in razbunare. Sunt turbulenti, certareti daca educatia sau influenta mediului nu le atenueaza instinctele. Scorpionul este indemanatic si rabdator in munca. Are gust pentru arhitectura, edificii, viata pastorala si doritor de onoruri. incapatinat in opinii pana la violenta.
Persoana nascuta sub semnul Scorpion sau cu Ascendentul in Scorpion, se afla sub influenta planetei Pluton (guvernator traditional), care o face pasionala, puternica, dar materialista. Daca incepe o cercetare spirituala, se va plasa sub influenta planetei Marte (guvernator esoteric) cei va permite sa lupte contra dorintelor pasionale si egoiste. Daca va continua evolutia se va plasa sub influenta lui Mercur, guvernatorul ierarhic, care-i permite sa-si inteleaga karma si controlandu-si pasiunile sa utilizeze energia pentru a se eleva spiritual.

 

Culori: rosu inchis, purpuriu, violet
Anatomie: organele sexuale si nasul
Social: conducator doar in situatii de criza, poate regenera o situatie fara iesire.
Material: primirea de valori in situatii neasteptate, banii sunt un mijloc si nu un scop.
Mental: calitati remarcabile orientate catre autocunoastere, idei misterioase.
Emotional: tendinta de a se situa la limita dintre bine si rau, ambitie, emotii puternice dar ascunse fata de ceilalti
Guvernatorul (planeta) traditional al Scorpionului: Pluton
Guvernatorul ierarhic: Mercur
Verbul caracteristic: "A DORI" ("Eu Doresc", Eu Ravnesc"), esenta lui este transformarea
Numere norocoase: 2 si 4
Piatra pretioasa: Topaz
Metal: Fier
Ziua norocoasa: Marti
Animale potrivite: Insecte si crustacee
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret

 

Meseriile indicate: sef, chirurg, politie, militar, sudor, sexolog, psihanalist, esoterist, magician, medium, paznic de cimitir, herpetolog, scafandru, arheolog, speolog, cautator de comori, atomist sau om de stiinta in domeniul nuclear, farmacist, diagnostician.

Aspect fizic: statura mijlocie, figura de culoare in general inchisa, par bogat, adesea negru, ochi caprui-negri. Modificarile sunt date de pozitia si aspectele planetare.

SCORPIONUL indica in tema natala mister si fascinatie. Domeniul controlat de acest semn va fi plin de surprize, va oferi putere de regenerare si abilitatea de a judeca la rece o situatie, un context, o idee. Pe tema Scorpionul nu indica doar simpla dorinta de putere, ci mai ales dorinta de a se remarca. Domeniul indicat de el poate fi cel cu care nativul poate obtine succesul, recunoasterea sau poate incomoda, distruge, anihila. Este un semn de secret, o alta lume unde emotiile sunt centrate pe dorinta de reusita.

Descriere:
SCORPIONUL simbolizeaza perioada de fermentatie si de descompunere din natura si totodata renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni reintruparii pasarii Phoenix din propria-i cenusa. Exista credinta ca moartea unui membru al unei familii sau mici comunitati este imediat urmata, la cateva luni sau la un an, de nastere unui "scorpion", si invers, decesul unui "scorpion" va avea drept consecinta nasterea unui copil
in acea comunitate
Nativul este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se invaluie constant in mister si nu-si destainuie in nici o imprejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, in opinia sa, ii va permite sa castige. Statistic vorbind, se pare ca cei din aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri si recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci indarjite.
Scorpioniau curaj, loialitate, onestitate si largime a orizontului lor spiritual. La antipod, Scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care e periculos sa ai de-a face. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva cei apartine sa-i fie luat sau folosit fara stirea sa.
Au o mare putere de intuitie si de analiza, care ii va mira si ii va impresiona in mod placut pe parintii sai. Curios si plin de energie, se avanta la varsta necesara in misiuni de explorare si se cufunda in lectura. Parintii vor constata ca le e foarte greu sa-l struneasca, si este recomandabil sa fie tratat cu delicatete. Acesti copii sunt mai greu de educat, caci au o personalitate puternica si punctele lor de vedere pot veni adeseori in conflict cu cele ale adultilor.

Personalitati nascute in Scorpion:

Octombrie 23: Johnny Carson, Martin Luther King III, Pele (Edson Arantes do Nascimento), Dwight Yoakam
Octombrie 24: F. Murray Abraham, Sarah Hale, David Nelson, James Sherman
Octombrie 25: Georges Bizet, Richard Byrd, Nancy Cartwright, Pablo Picasso, Johann Strauss, Ann Tyler
Octombrie 26: Hillary Rodham Clinton, Jackie Coogan, Mahalia Jackson, Marla Maples, Natalie Merchant, Francois Mitterand
Octombrie 27: John Gotti, Simon LeBon, Kelly Osbourne, Nicolo Paganini, Theodore Roosevelt
Octombrie 28: Jane Alexander, Desiderius Erasmus, Wayne Fontana, Bill Gates, Telma Hopkins, Curtis Lee, Julia Roberts, Daphne Zuniga
Octombrie 29: Richard Dreyfuss, Ben Foster, Kate Jackson, Winona Ryder
Octombrie 30: Fyodor Dostoevsky, Claude Lelouch, Diego Maradona, Alfred Sisley, Otis Williams
Octombrie 31: Michael Collins, Barbara Bel Geddes, Deidre Hall, Adam Horovitz, Rob Schneider, Vanilla Ice (Robert Van Winkle)
Noiembrie 1: Rick Allen, Larry Flynt, Lyle Lovett, Jenny McCarthy
Noiembrie 2: Maria Antoaneta, Pat Buchanan, Burt Lancaster, k.d. lang, Ann Rutherford
Noiembrie 3: Charles Bronson, Kate Capshaw, Michael Dukakis, Larry Holmes, Dolph Lundgren, Monica Vitti
Noiembrie 4: Laura W. Bush, Sean "P. Diddy" Combs, Alfred Heineken
Noiembrie 5: Bryan Adams, Art Garfunkel, Vivien Leigh, Sam Shepard, Ike Turner
Noiembrie 6: Sally Field, Ethan Hawke, Kelly Rutherford, Maria Shriver, John Philip Sousa
Noiembrie 7: Albert Camus, Marie Curie, Christopher Knight, Joan Sutherland
Noiembrie 8: Christian Barnard, Milton Bradley, Edmund Halley, Margaret Mitchell, Jack Osbourne, Patti Page, Tara Reid, Bram Stoker
Noiembrie 9: Tom Fogerty, Carl Sagan, Stanford White, Pablo Picasso
Noiembrie 10: Richard Burton, Donna Fargo, Martin Luther, Jack Scalia, Roy Scheider
Noiembrie 11: Denise Alexander, Leonardo DeCaprio, Calista Flockhart, Vince Martell, Demi Moore, Daniel Ortega Saavedra, Peta Wilson
Noiembrie 12: Nadia Comaneci, Barbara Fairchild, Tonya Harding, Grace Kelly (Printesa Grace de Monaco), Charles Manson, Auguste Rodin, Neil Young
Noiembrie 13: Whoopi Goldberg, Gary Marshall, Richard Mulligan
Noiembrie 14: Charles Prince of Wales, Howard Duff, Robert Fulton, Veronica Lake, Claude Monet, Condoleezza Rice
Noiembrie 15: Erwin Rommel, Sam Waterston
Noiembrie 16: Oksana Baiul, Lisa Bonet, Dwight Gooden
Noiembrie 17: Jeff Buckley, Peter Cook, Danny DeVito, Rock Hudson, RuPaul, Martin Scorsese
Noiembrie 18: Imogene Coca, Linda Evans, George Gallup, Elizabeth Perkins, Owen Wilson
Noiembrie 19: Jodie Foster, Indira Gandhi, Larry King, Calvin Klein, Meg Ryan, Ted Turner
Noiembrie 20: Kaye Ballard, Bo Derek, Edwin Powell Hubble, Robert F. Kennedy
Noiembrie 21: Troy Aikman, Bjork, Joseph Campanella, Goldie Hawn, Nicolette Sheridan, Voltaire (Jean Francois Arouet)

Simbol: Berbecul

Glifa:
Glifa ScorpionIdeograma semnului contine acelasi M ca al Fecioarei (materia primitiva), dar aici se termina cu o coada cu ac in varf, coada Scorpionului. Din nou cele trei nivele ale constiintei, ca la Fecioara, dar ele lucrand diferit: primul nivel, mai de jos, imbibat de dorinta animala, nivelul al doilea, cu tendinta de a se dezvolta si nivelul al treilea, incorporand abilitatea regenerarii, Pasarea Phoenix. Ultima trasatura a simbolului este curbata in sus, terminandu-se cu o sageata, umpland intreg simbolul cu o dorinta pamanteasca. Semnul desemneaza timpul mortii naturii, vegetatia dispare si al supravietuirii sale in samanta.

 

De retinut:
Dat fiind ca zodiacul are 12 zodii, deducem ca oamenii se impart, din punct de vedere al Semnului Solar, in 12 mari grupe, in medie de cate 500 de milioane de oameni fiecare. Aceasta nu inseamna ca pe Pamant exista 500 de milioane de oameni identici numai fiindca toti sunt nascuti sub zodia Scorpionului, ci ca toti acesti oameni au in tema lor natala Soarele in Scorpion, si astfel in programul lor de viata vibratia Scorpionului este foarte vizibila si importanta. Dar ea se poate exprima, la fiecare om, in feluri diferite, caci exista multe alte elemente astrologice care fac diferentierea intre o tema natala si alta, astfel incat fiecare om este unic, o entitate cu trasaturi si potentialitati distincte. Aceste elemente sunt: prezenta celorlalte planete, aspectele dintre ele, locul si ora nasterii ...etc. ale caror combinatii dau miliarde de posibilitati ceea ce face ca probabilitatea ca doi oameni sa fie la fel sa fie aproape nula.

 

- inapoi -

HOROSCOPUL DE AZI 27 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun