Zodiac Aztec

ZODIAC AZTEC

La fel ca si civilizatiile din China, India sau din Europa, civilizatiile americane au dezvoltat propriul sistem astrologic, bazat pe miscarea stelelor vizibile pe cer. Cercetarile arheologice au stabilit anul 600 I.d.C. ca punct de origine a astrologiei ameriendiene, desi se crede ca aceasta dateaza de inca si mai devreme. Astrologii vechii Mesoamerica (ce cuprindea Mexicul si o parte din America Centrala - Lumea noua) au dezvoltat aceasta stiinta in izolare si fara nicio influenta a altor traditii.


1. APA
2. CASA
3. CAINE
4. CROCODIL
5. CERB
6. CRANIU
7. CUTREMUR
8. CUTIT
9. FLOARE
10. IARBA

Zodiac Aztec

11. IEPURE
12. JAGUAR
13. MAIMUTA
14. PLOAIA
15. SARPE
16. SOPARLA
17. TRESTIA
18. ULIU
19. VANTUL
20. VULTUR


Miezul astrologiei Mesoamericane, a Olmecilor, Toltecilor, Mayasilor, Zapotecilor si Aztecilor, este reprezentat de cele 20 de semne zilnice. In esenta, aaceasta strologie este diferita de cea cu care suntem noi familiarizati. Totusi, si in astrologia clasica, europeana,  si in cea mesoamericana cele 12 semne pot descrie atat o persoana cat si un eveniment. Insa, in astrologia Maya/Azteca semnele nu mai reprezinta sectiuni ale boltei ceresti (constelatiile), ci sunt bazate pe curgerea timpului si sunt, de fapt, nume ale zilelor. Ceea ce inseamna ca mayasii si aztecii avea luna de 20 de zile. Boritmul folosit de astrologii mesoamericani a impus si un alt ciclu, de 13 zile, care poate fi asemanat cu saptamana clasica, si in care zilelele erau numerotate de la 1 la 13. Avand in vedere ca prima zi a ciclului de 20 de zile coincidea cu prima zi a ciclului de 13 zile, rezulta ca in calendarul maya/aztec anul avea 260 de zile, cicluri pe care se bazeaza si programele moderne de calcul astrologic ale zodiacului aztec.

Deoarece Aztecii au reprezentat civilizatia proeminenta in America de Sud o data cu inceputurile cuceririi spaniole, s-a stabilit ca simbolurile si denumirile folosite de astrologii azteci sa fie folosite pentru a revaloriza aceasta astrologie veche uitata pe nedrept: Zodiacul Aztec.

 

Cum afli care este zodia ta? Intai alege-ti anul:


TABEL A

Zodiac aztec - tabel ani de nastere A

Dupa care alege-ti din cele 13 tabele zodia ta conform zodiacului aztec corespunzatoare grupei in care ai anul de nastere:

Grupele cu zodiile
Grupele cu zodiile
(se deschide in fereastra noua 1024 x 768 pixeli)

Atentie:
Zodiacul Aztec prezinta o particularitate care il face mai putin manevrabil decat zodiacul clasic sau decat cel chinezesc. Aceasta o reprezinta faptul ca nativul isi poate alege, intr-o mare masura zodia. Dupa ce ai parcurs Tabelul A si grupele cu zodiile este posibil sa nu te regasesti in descrierea noastra. Pentru aceasta iti mai oferim un tabel din care sa iti afli zodia: Tabel B.


 TABEL B


Zodiac aztec - tabel ani de nastere B


Particularitatea Zodiacului Aztec se manifesta si mai pregnanat in continuare, caci daca nici in acest caz nu te reprezinta ceea ce vei citi, atunci pur si simplu iti alegi dintre cele 20 de semne cel care te reprezinta, conform unuia din cele doua tabele de ani (A si B) si 13 grupe (alege semnul din tabelele de grupe conform anului de tau de nastere). Astfel, descrierea care credeti ca va reprezinta va fi cea de baza, iar celelelate 12 vor fi secundare, in care va veti regasi partial si foarte putin.

 

HOROSCOPUL DE AZI 28 MAI 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun