Planetele in astrologie


Planetele in astrologie
Omul a cunoscut cu ochiul liber doar 5 planete: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn. Isi cunostea desigur si propriul sau lacas: Pamantul. W. Herschel il descopera pe Uranus in 1781, U.J.J. Le Verrier si C. Adams pe Neptun in 1846 si C. Tombaugh pe Pluton in 1930. Toate planetele au o miscare de rotatie in sensul acelor de ceasornic. In acelasi sens au si miscarea de revolutie. Totusi, miscarea de revolutie a planetei Venus este in sens invers acelor de ceasornic.

In astrologie, planetele reprezinta (simbolic) surse de energie sau modele de comportament psihologic. Planetele sunt reale, ele au masa si orbiteaza in jurul Soarelui. Insa, in astrologie ele au un sens simbolic.

Spre exemplu, Soarele si Luna sunt vazute ca planete cu toate ca se stie ca nu este corect din punct de vedere stiintific. Alt denumire folosita in astrologie pentru Soare si Luna este de "Luminarii".

Astfel, in astrologie planetele luate in calculul unei astrograme sunt Luna, Soarele, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.

Planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Cu cat planeta este la distanta mai mare fata de acesta cu atat ii ia mai mult timp pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui.
Astfel:
- Luna are nevoie de 29 de zile pentru un ciclu prin tot zodiacul
- Soarele are nevoie de aproximativ un an
- Mercur are nevoie de aproximativ 88 de zile
- Venus are nevoie de aproximativ 225 de zile
- Marte are nevoie de aproape 2 ani
- Jupiter are nevoie de aproape 12 ani
- Saturn are nevoie de aproape 29 de ani
- Uranus are nevoie de aproape 84 de ani
- Neptun are nevoie de 165 de ani
- Pluton are nevoie de aproape 248 de ani.

Alchimistii din vremurile de demult, foloseau alfabetul planetar pentru simbolizarea metalelor. Astfel:
pentru aur - foloseau semnul Soarelui
pentru argint - Luna
pentru mercur - Mercur
pentru cupru - Venus
pentru fier - Marte
pentru plumb - Saturn
pentru cositor - Jupiter

Soarele si Luna mai sunt numite si "luminarii", deoarece sunt planete a caror lumina afecteaza mai direct viata pe Pamint. Lumina de Luna are caracteristici speciale si efecte deosebite asupra vietii terestre, asa cum au demonstrat-o multe experimente biologice. Si asta fiindca "lumina" respectiva nu este doar cea vizibila, ci un spectru mai larg de radiatii. Luminariile sunt cele care au influenta cea mai puternica asupra vietii individuale si generale, fie ea biologica, psihica sau spirituala.

Planetele Mercur, Venus si Marte (cele mai apropiate de Pamant) sunt considerate planete ale detaliilor vietii individuale. Evolutia lor pe cer, comparativ cu astrograma unei persoane, da cele mai multe detalii despre evenimentele vietii personale, alaturi de Soare si Luna.

Planetele Jupiter si Saturn, doua planete grele si departate de Soare, indica mai mult felul in care un individ se va integra in societate, perspectivele si posibilitatile sale de succes social si profesional, reusitele si incercarile majore din viata sa. Planetele Uranus, Neptun si Pluto sunt vazute mai ales ca semnificatori ai generatiilor, cu ample implicatii la nivel social general.

Trebuie retinut ca planetele nu ne obliga la nimic. Marte nu provoaca razboaie, Venus nu provoaca buna intelegere intre oameni, nici Mercur nu-i impinge pe oameni sa fie rationali. Planetele genereaza vibratii specifice, dar oamenii isi decid propriile lor actiuni, iar deznodamantul actiunilor depinde foarte mult de felul in care ele se armonizeaza cu vibratiile cosmice.
Zodiac aztec

Zodiac aztec

Miezul astrologiei Mesoamericane, a Olmecilor, Toltecilor, Mayasilor, Zapotecilor si Aztecilor, este reprezentat de cele 20 de semne zodiacale. Afla care este semnul tau in acest zodiac fascinant.
Horoscopul copilului tau

Horoscopul copilului tau

De ce unii copii sunt agitati, iar altii linistiti, sau de ce unii invata si altii nu? Explicatia comportamentului, alaturi de sfaturi despre cum ar trebui sa fie relatia cu copilul tau, sta in influentele astrale pe care le vei citi aici.
Horoscopul carierei

Horoscopul carierei

Multi dintre noi ne-am intrebat: Oare ce cariera sa aleg? Afla de aici unele indicii despre preocuparile care iti pot aduce cele mai mari satisfactii, in functie de zodia ta.
Planetele in astrologie

Planetele in astrologie

Fiecare planeta are o anumita vibratie si ii sunt asociate tendinte si caracteristici umane. Afla si tu care sunt acestea...
Zodiac floral

Zodiac floral

Este un horoscop extrem de interesant, in primul rand datorita faptului ca se obtin din consultarea sa informatii foarte precise si esentiale, in schimbul doar a unei simple cifre (sau numar) reprezentand ziua de nastere.
Numerologie - Numarul destinului

Numerologie - Numarul destinului

Numerologia este studiul numerelor care determina si reflecta caracteristicile, talentele, motivatiile si drumul in viata. Afla de aici care este drumul tau in viata dat de Numarul destinului.
Talisman norocos - cristalele benefice pentru fiecare zodie

Talisman norocos - cristalele benefice pentru fiecare zodie

Fiecare zodie are o piatra semi-pretioasa care o reprezinta si care, in credinta oamenilor, influenteaza intr-o mai mare masura viata fiecaruia. Afla aici care este talismanul tau norocos, precum si alte cristale benefice pentru tine.

porno