APA
Zodii de Apa: RAC, SCORPION, PESTI

Apa este un paradox. Desi rezista la presiune, isi poate modifica starea in mod spectaculos, devenind fie torent, fie gheata, fie abur. Apa se imbina armonios cu pamantul si aerul, alaturi de care formeaza, cu primul, baza vietii vegetale, iar cu al doilea norii si ploile, dar cu focul este considerata incompatibila.

Simbolurile semnelor de apa - Racul, Scorpionul si cei doi Pesti - adica un crustaceu, o arahnida si o vertebrata acvatica, trebuie cautate in locuri ascunse sub pamant sau sub apa, cu alte cuvinte, departe de locurile frecventate de oameni in mod curent. Nuantarile depind de deosebirile de calitate, mod, planeta guvernator etc.

Semnul cardinal al triadei acvatice, Racul, simbolizeaza elementul apa in forma sa cea mai autentica. Preocupat de sentimente, se manifesta protector fata de sine insusi si de ceilalti. Asemenea animalului rac, cauta singuratatea si nu ii plac intrusii. Nu numai ca poate deveni agresiv, dar chiar trece la atac cu o viteza uluitoare. Guvernatorul sau, Luna, nu coordoneaza doar mareea, ci si fluxul si refluxul emotionalitatii omenesti. Atat luminariul noptii, cat si racul simbolizeaza viata subconstienta.

Semmul fix al triadei acvatice, Scorpionul, exprima puterea apei si necesitatea tinerii acesteia sub control. Desi este un semn preponderent social, are si un aspect personal. Reprezentantii sai stiu bine ce vor si, de regula, isi ating scopul. Planeta guvernator, Pluton, le confera o sexualitate profunda si energii vulcanice. Natura fixa a Scorpionului este ilustrata si de posesivitatea sa, de tendinta de a nu renunta la ceea ce a dobandit. Ascuns, contraataca fara mila, desi agresivitatea sa se poate manifesta si in absenta provocarii.

Semnul mutabil al triadei de apa, Pestii, dovedesc o flexibilitate excesiva si, in general, prea multa indulgenta. Farmecul lor este irezistibil, iar concentrarea profunda si orientata spre interior. Credinta si viata spirituala figureaza printre aspectele cele mai reprezentative ale semnului, ca si emotionalitatea adanca. Dominat de Neptun, Pestii reprezinta dizolvarea materiei in vastitatea oceanului cosmic.

Cei nascuti intr-unul dintre aceste trei semne se raporteaza la lumea din jur in primul rand prin intermediul sentimentelor. Multi au o mare capacitate empatica, iau "temperatura" afectiva a mediului, iar lipsa de reciprocitate ii face sa sufere. Sunt extrem de vulnerabili la critica si la orice reactii de respingere. Acuta lor receptivitate la starea de spirit a persoanelor din preajma le permite sa-si dea seama imediat daca se bucura sau nu de simpatia lor, inainte ca acestea sa rosteasca vreun cuvant.

Simt care sunt dorintele si cerintele sufletesti sau de orice alt fel ale celorlalti si, ca urmare: stiu sa-i convinga si sa-i manipuleze pentru a-si atinge scopul. Profunzimea emotiilor ii defineste ca oameni seriosi. Reprezentantii semnelor de apa se bucura ori de cate ori isi pot reuni putinii prieteni (alesi pe spranceana) si nu numai pe ei, in atmosfera intima a casei. Sunt fiinte foarte senzuale - aproape in aceeasi masura ca si cele apartinand semnelor de pamant, dar erotismul lor este mai putin greoi si, in ipostaza sa optima, mai putin posesiv. Totusi, implicarea tinde sa fie totala, motiv pentru care despartirile sunt intotdeauna dureroase.


HOROSCOPUL DE AZI 22 IUNIE 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun