FOCUL
Zodii de Foc: BERBEC, LEU, SAGETATOR

Prin natura sa este extrem de instabil, desi este singurul pe care oamenii il creaza zi de zi, si, pentru a i se utiliza la maxim resursele, trebuie pastrat sub un control strict. Este adevarat ca exercita asupra oamenilor o atractie hipnotica si magica, insa natura sa este mereu aceeasi, diferite ramanand doar gradele de intensitate si felul de a alimenta combustia. Focul reactioneaza exploziv fata de elementul aer, desi nu poate exista fara el.

Simbolurile semnelor de foc, Berbecul, Leul si Arcasul, au o natura dinamica si semnifica impulsul ireversibil al miscarii, dar fiecare ilustreaza aspecte diferite ale aceleiasi orientari, in functie de calitate, mod si planeta guvernatoare.

Semnul cardinal al triadei de foc, Berbecul, reprezinta acest element in forma sa cea mai pura. Este dominat de Marte si se caracterizeaza prin incapatanare si impulsivitate. Berbecii manifesta interes pentru actiune, preocupari incitante, realizare si conducere. Au o fire copilaroasa si au tendinta de a se afla mereu in centrul atentiei. Sunt nerabdatori, vor sa treaca la fapte imediat; insistenti, nu accepta sa li se spuna "NU". Totul trebuie sa se intample cand si cum doresc ei. Sunt impetuosi si patimasi.

Semnul fix al triadei de foc, Leul, reprezinta radiatia permanenta, stabila a Soarelui, guvernatorul sau. Daca in semnul Berbecului focul scapa de sub control, in Leu el este stapanit. Aici este vorba despre caldura si creativitate, despre refuzul meschinariei si necinstei, despre gesturile pe cat de generoase, pe atat de spectaculoase. Este nobletea simbolizata de "regele junglei". La acestea se adauga forta, curajul si disciplina autoimpusa a respectarii cuvantului dat.

Semnul mutabil al acestei triade, Sagetatorul, apare sub infatisarea arcasului care isi indreapta arcul spre o prada, dar, in fapt, sageata lui zboara catre cele mai inalte piscuri filosofice. Reprezentantii sai nutresc o afectiune blanda fata de animale, fapt ce contrazice simbolul vanatorului. Dar, Sagetatorul este el insusi o faptura dubla, un centaur, jumatate om, jumatate cal, de unde capacitatea de schimbare, dar si de derapaj in comportamente imprevizibile si nu intotdeauna logice. Semn al idealismului de cea mai elevata factura, Sagetatorul pune pe primul plan simtul onoarei - aceasta este valoarea sa suprema.

Cei nascuti intr-unul dintre aceste trei semne se raporteaza la lumea inconjuratoare in primul rand prin intermediul intuitiei. Destul de instabili, actioneaza sub imperiul inspiratiei, au gustul riscului si se orienteaza mai degraba dupa fler, decat dupa suma proiectelor calculate minutios, din vreme.

Nativii "de foc" nu au nevoie nici sa li se spuna cand sa treaca la fapte, nici sa se documenteze din carti - ei, pur si simplu, stiu! Cel mai adesea, au un al saselea simt care nu se prea intampla sa-i insele (decat atunci cand ei insisi se indoiesc de el). Acesta este motivul pentru care au mai multe sanse de succes daca se lasa caIauziti de primul impuls, decat daca stau sa analizeze in detaliu lucrurile.

Desi unii le reproseaza egocentrismul, adevarul este ca nu dau dovada de prea multa indulgenta fata de ei insisi - se misca prea repede pentru a avea ragaz sa se autorasfete. Le displac demonstratiile de afectiune sau de intimitate si nu suporta posesivitatea. In relatiile de familie, se arata extrem de fideli si de afectuosi.


HOROSCOPUL DE AZI 22 IUNIE 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun