PAMANTUL
Zodii de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

Acest element este foarte stabil, deci greu de supus schimbarii. Impreuna cu alte doua elemente, aerul si apa, alcatuiesc baza rodirii vegetale; combinatia pamant-apa-aer fiind esentiala vietii pe planeta noastra. Pamantul este considerat incompatibil cu focul.

Simbolurile semnelor de pamant (telurice) - Taurul, Fecioara si Capra - sunt relevante pentru orientarea catre planul fizic si denota prezenta sau absenta sexualitatii. Fiecare dintre cele trei semne evidentiaza anumite aspecte ale acestei orientari, diferentele fiind facute de parametrii calitatii si modului, sau de planeta guvernatoare.

Semnul fix din triada telurica, Taurul, reprezinta partea neclintita a naturii omenesti. Este, in mod tipic, incapatanat, greu de convins, refractar la schimbare, dar, in acelasi timp, doritor sa traiasca in armonie, ca urmare, nu este total intratabil. In plus, Taurul are caracteristicile procreative si formative simbolizate de Demetra, Gaia, Pamantul mama sau Mama-natura (toate sunt unul si acelasi lucru). Prin profundul sau atasament fata de frumusetea senzuaIa, acest semn subliniaza aspectele telurice ale planetei guvernator, Venus. Multe dintre valorile definitorii ale Taurului pot fi considerate "profund omenesti".

Semnul mutabil din triada de pamant, Fecioara, este, poate, cel mai putin teluric dintre toate, cel mai putin fizic dar si cel mai flexibil si mai apropiat de orientarea mentala, datorita guvernatorului sau, Mercur, agilul mesager al zeilor. Ca urmare, nativii Fecioara sunt iuti la minte si analitici, calitati care par a veni in contradictie cu caracteristicile elementului definitoriu (pamantul). Pragmatici la culme, ei judeca evenimentele in functie de rezultate.

Semnul cardinal din triada telurica este Capricornul, care reprezinta elementul pamant in forma cea mai autentica. Orientat catre corporal si material, Capricornul manifesta un interes activ fata de lumea obiectelor, banilor si sexualitatii, ca si fata de simbolurile materiale ale puterii. Totusi, exista atat de multe si de variate aspecte ale acestui semn incat despre nici unul dintre ele nu se poate afilma ca ar fi tipic. Capricornul apreciaza frumosul, dar este materialist; are multa ambitie, dar nu este strain nici de trairea spirituala; se pricepe si la practica, dar si la teorie.

Cei nascuti intr-unul dintre aceste semne se raporteaza la lumea inconjuratoare, in primul rand prin intermediul simturilor. Pentru ei, realitatea tangibila are mai mult sens decat visele si fantezia. Sunt constiinciosi, pragmatici si convinsi ca nu exista imprejurari care sa sparga cutumele. Au o mare capacitate de a astepta si de a rezista pe pozitii. Valorificandu-si talentuI de alergatori de cursa lunga, atunci cand se afla in situatii de rivalitate sau de confruntare deschisa, stiu sa-si aleaga momentul potrivit pentru a actiona in mod hotarat. Totusi, au o tendinta si spre amanare, astfel incat rabdarea se transforma din calitate in defect si devine un pretext pentru inactiune.

Sunt oameni care pun mare pret atat pe placerile mesei, cat si pe cele ale patului, nu numai din senzualitate, ci si dintr-o oarecare tendinta de a savura odihna sau, mai degraba, tihna. In general, nu atat pasionati cat senzuali, au simtul tactil foarte dezvoltat, iar contactul fizic capata o importanta deosebita. Cei din semne de pamant sunt cunoscuti ca fiind sinceri pana la bruschete, lenti si conservatori. Isi dramuiesc timpul cu zgarcenie, se organizeaza bine si detesta sa faca acelasi lucru de doua ori.


HOROSCOPUL DE AZI 22 IUNIE 2024
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun