Planetele in astrologie

SOARELE


Soarele este centrul sistemului nostru planetar. In astronomie Soarele este o stea. Are culoarea galbena. Se estimeaza ca ar avea o vechime de cca 4,6 miliarde de ani, iar acum s-ar afla la jumatatea vietii sale. In prezent, Soarele se afla intr-o faza in care nici nu se contracta, nici nu se dilata. Peste aproximativ 5 miliarde de ani (cand hidrogenul se va fi transformat complet in heliu), va intra in faza de giganta rosie.

In comparatie cu Pamantul, Soarele este gigantic, volumul sau fiind de 1.300.000 mai mare decat cel al Terrei. El singur constituie mai mult de 99% din masa sistemului nostru planetar.
Soarele se invarte in jurul nucleului galactic, antrenand astfel cu el intregul nostru sistem planetar. El se roteste in jurul centrului Galaxiei noastre in 200-250 milioane ani.

In Soare nu exista nimic solid sau lichid, toata materia solara este in intregime in stare gazoasa. Temperatura de suprafata a Soarelui nostru este de aproximativ 6.000 grade K, iar cea din atmosfera sa, de peste un milion grade Kelvin.
Variatiile activitatii solare influenteaza clima de pe Pamant. In perioada 1645 -1715 nu s-a observat nici o pata pe Soare si aceasta perioada a coincis cu anii cei mai frigurosi ai "micii ere glaciare", o perioada in timpul careia temperaturile au fost anormal de scazute in Europa. Din contra, de la inceputul secolului al XX-lea, Soarele este mai activ si temperatura medie a Pamantului a crescut usor. Au fost descoperite multe legaturi asemanatoare intre activitatea solara si perioadele de frig sau de canicula de pe Pamant.IN ASTROLOGIE, Soarele guverneaza zodia Leu si casa a V-a. Astrul zilei, cum mai este numit, exprima identitatea personala si personalitatea. Reprezinta realitatea sinelui, esenta verbului a fi si vitalitatea vietii. Prin Soare noi exprimam propria noastra individualitate intr-o forma creativa. Simbolizeaza expresia vietii, felul cum ne prezentam in lume. Cunoscandu-ne felul nostru de a fi suntem capabili sa ne gasim locul special in lume, aceasta fiind cea mai puternica forta a psihicului uman. Oamenii doresc sa se exprime in lume intr-un mod individual si personal. Prin intermediul Soarelui noi ne personalizam experientele, pentru ca avem un sens al constiintei "Eu". Acesta determina ce este mai important in fiecare dintre noi. De aceea Soarele este realitatea noastra pe care este posibil sa o intelegem superficial.

Ideograma :Soarele in astrologie Este un cerc cu un punct in centru. Punctul central este un simbol al unitatii tuturor lucrurilor (in numerologie, Soarele este asociat numarului 1), sau al punctului originar din care s-au nascut toate lucrurile. Cercul spiritului este pretutindeni in jurul acestui punct, protejandu-l. Forma este perfecta, nu are nici inceput si nici sfarsit, fiind un simbol al infinitului.
Tipul solar are succes in meseriile: director, sef, administrator, oftalmolog, bijutir, militar, maistru
In astrograma natala simbolizeaza: personalitatea de baza a omului, calitatile masculine, vointa, vitalitatea, dragostea parinteasca, puterea de a crea
Mitologie: Soarele este personificat în multe mitologii: grecii il numesc Helios pe cand romanii ii ziceau Sol. In Grecia antica era personificat de Apollon, zeul stralucitor al muzicii si al vindecarii - fratele geaman al Dianei; Ra in motologia Egiptului antic.
HOROSCOPUL DE AZI 05 IUNIE 2020
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun