Planetele in astrologie

URANUS

Uranus este cea de a saptea planeta din Sistemul Solar. Planeta nu poate fi vazuta cu ochiul liber. Este la o distanta de 19,2 ua de soare. Are o durata de rotatie in jurul axei proprii de 10h 49 minute si o miscare de revolutie in jurul Soarelui de 84 de ani si 7 zile.

Atmosfera uraniana este alcatuita din 83% hidrogen, heliu 15% si metan 1%. Metanul are o importanta foarte mare pentru aspectul exterior al planetei, deoarece absoarbe lumina rosie, daruindu-i lui Uranus o frumoasa culoare albastra.

Furtunile sunt un fenomen obisnuit, viteza vanturilor atingand adesea 160 m/s. Temperatura medie este de -193 grade C. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale lui Uranus este faptul ca axa sa de rotatie este puternic inclinata (97,6grade ), planeta parand ca se rostogoleste pe planul sau orbital. Are o miscare in jurul axei proprii retrograda. Probabil ca acest lucru a fost provocat de o ciocnire de un obiect cosmic imens. Se roteste in jurul Soarelui (revolutia solara) in cca 84 de ani, iar in jurul axului propriu (ziua uraniana) in aproximativ 1 an terestru. Are 21 sateliti naturali.

Uranus, prima planeta descoperita in vremurile moderne, a fost descoperita de William Herschel in timp ce scruta sistematic cerul cu telescopul personal pe 13 martie 1781. A fost de fapt vazuta de mai multe ori, fiind insa ignorata, deoarece era considerata o alta stea obisnuita (cea mai timpurie semnalare a sa a fost facuta in 1690 cand John Flamsteed o considera 34 Tauri). Herschel a numit-o "Georgium Sidus" (Planeta Georgiana) in onoarea patronului sau, Regele George al III-lea al Angliei; altii i-au zis "Herschel". Numele de "Uranus" a fost propus pentru prima data de Bode in conformitate cu numele altor planete inspirate din mitologia clasica, insa nu a intrat in uz pana in 1850.


Uranus in astrologie


IN ASTROLOGIE, Uranus - planeta astrologiei - guverneaza zodia Varsator si casa a XI-a. Planeta ofera imboldul de a schimba lucrurile radical - cateodata chiar intr-un mod violent. Exprima vointa si dorinta de a deranja status quo-ul prin zdruncinarea normelor societatii. Ca o planeta externa, orbita acestei planete sta in fiecare semn zodiacal aproximativ cate 7 ani, asa ca multi oameni nascuti in acei sapte ani au aceasta planeta in acelasi semn. Astrologii privesc acest fenomen ca o energie generationala sau colectiva, si este bine cunoscuta partea rebela a naturii noastre, adesea exprimata in acelasi fel cu semenii nostri. Ne conduce in cautarea altor semeni unici si este modelul pe care noi il consideram perfect prin provocarea si desavarsirea din prezent, spre idei futuriste. Aceasta este partea din noi care progresista, inventiva si nesubordonata. Partea negativa a planetei este ca manifesta instabilitate, socuri, reactii nervoase si gandire haotica. Dar in acelasi timp ne poate face inspirati, reformatori, dar si nerealisti si ciudati.

Ideograma: Uranus in astrologie Avand cercul infinitului la baza, o cruce a materiei are linia orizontala taiata la cele doua capete de cate o linie verticala, una a destinului, cealalta a intelectului abstract (in numerologie, Uranus este asociat numarului 9). Este un simbol al intelectului superior, al gandirii progresiste.
Tipul uranian are succes in meseriile: electrician, informatician, IT-ist, inginer electronist, tehnician, astrolog, psiholog, cameraman, pilot, profesor, editor, scriitor, cercetator,
In astrograma natala simbolizeaza: capacitatea individului de a accepta noutatile/schimbarile/surprizele in viata lui, originalitatea, nevoia de libertate
Mitologie: Uranus este zeitatea greaca ancestrala a Raiurilor, un zeu suprem timpuriu. Uranus a fost fiul si partenerul Gaiei, tatal lui Cronos (Saturn) si al ciclopilor si titanilor (predecesorii zeilor olimpici).HOROSCOPUL DE AZI 15 IULIE 2019
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun
 
FAZA LUNII