Planetele in astrologie

SATURN

Saturn este cea de-a sasea planeta de la Soare, iar ca dimensiune este a doua din sistemul nostru solar cu un diametru de 119,300 km. Planeta este renumita, dar si recunoscuta usor dupa sistemul de inele formate in mare parte din particule de gheata si o cantitate mica de ramasite de piatra si praf.

Inelele au fost prima data observate de Galileo Galilei, in 1610, cu telescopul, dar nu au putut fi identificate ca atare. Exista doua teorii privind originea inelelor planetei Saturn. Prima dintre ele este ca acestea provin dintr-o luna a planetei, iar a doua ca inelele constituie resturi ale materiei nebuloase din care s-a format Saturn.

Structura interna a planetei Saturn este asemanatoare cu cea a planetei Jupiter, avand un miez de roca inconjurat de hidrogen si heliu. Miezul este asemanator ca si compozitie cu cel al Pamantului, dar mai dens. Se presupune ca masa miezului este de 9-22 mai mare decat a Pamantului. Temperatura miezului ajunge la 11.700 grade C. Viteza vantului pe Saturn poate ajunge pana la 1800 Km/h.

Un an saturnian este echivalentul a 30 de ani pe Pamant. Distanta aproximativa dintre Soare si Saturn este de 1,400,000,000 km. Cu o viteza orbitala de 9.69 km/s, planetei ii trebuie 10,759 ani pamantesti sa termine o rotatie in jurul Soarelui. Pana la momentul actual au fost observati 60 de sateliti care graviteaza in jurul gigantului gazos.

Saturn este cea mai departata planeta din cele cinci vizibile cu ochiul liber, celelalte patru fiind Mercur, Venus, Marte si Jupiter. Desi merita observata mai tot timpul pe cer, Saturn si inelele sale se disting cel mai bine cand se afla in sensul opus Soarelui.

 

Saturn in astrologie

 

IN ASTROLOGIE, Saturn guverneaza zodia Capricorn si casa a X-a. Planeta, numita si "Marele Invatator", reprezinta energia comprimata a disciplinei, limitarii si structurii. Ne imputerniceste in aplicarea unor obiceiuri si ne ofera dorinta si abilitatea de a deveni maturi prin trairea vietii in conformitate cu anumite reguli si paradigme. Este legata de familie si de sentimentul de securitate si traditie. Saturn are si o influenta negativa, ca toate planetele de altfel, deoarece in dorinta de a stabili standarde in functie timp si ierarhii, ne poate face teama de schimbare si inhibati, dezvoltand conservatorismul. Stabileste rutine si scopuri confortabile, asta pentru a balansa dorinta de expansiune a lui Jupiter. Aceasta este o parte din noi mai degraba refractara decat revolutionara, si ne da capacitatea de a construi structuri solide in viata care ne permit sa prosperam printr-o viata rezervata si temperata. Ambitiile si scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o munca grea, inceata si de multe ori laborioasa in aplicarea de rutine si standarde. Influentele lui Saturn pot induce pesimism.

Ideograma: Saturn in astrologie Sus, vedem o cruce a materiei, care la capatul de jos continua cu un S intors, de fapt doua semiluni una in continuarea celeilalte, prima deschisa spre interior, a doua spre exterior (in numerologie, Saturn este asociat numarului 8). Materia este pusa pe primul plan in vibratia lui Saturn, iar sufletul are nevoie de introspectie inainte de a se exprima in exterior. Crucea plasata deasupra semilunilor sufletului poate fi vazuta si ca limitari si restrictii impuse acestuia.
Tipul saturnian are succes in meseriile: contabil, agricultor, inginer mecanic, administrator, sculptor, ortoped, reumatolog, zidar, strungar, miner, matematician
In astrograma natala simbolizeaza: rabdarea, rezistenta, probele la care ne supune destinul, elevarea sigura si lenta
Mitologie: Saturn a fost cunoscuta din preistoric. In astrologia hindusa, sunt 9 obiecte astrologice, cunoscute ca Navagrahas. Saturn, unul dintre ele, este denumit "Sani" sau "Shani". Cultura chineza si japoneza desemnau planeta Saturn ca "steaua pamantului". Pana la urma aceasta planeta a fost botezata dupa zeul roman Saturnus, zeu care are ca si corespondent in mitologia greaca pe Cronos, iar in mitologia babiloniana pe Ninurta. In mitologia romana, Saturn este zeul agriculturii. Zeul corespunzator la greci, Cronos, a fost fiul lui Uranus si Gaia si tatal lui Zeus (Jupiter).


HOROSCOPUL DE AZI 04 IUNIE 2020
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun