Planetele in astrologie

NEPTUN

Neptun este cea de-a opta planeta de la Soare, totodata cea mai indepartata de acesta din Sistemul Solar. Descoperita pe septembrie 1846, Neptun a fost prima planeta descoperita mai degraba prin predictie matematica, decat prin observare.

Are de 17 ori masa Pamantului, fapt ce o claseaza pe locul trei. Totodata, detine locul patru din punct de vedere al diametrului. Planeta Neptun are masa mai mare decat a Pamantului, dar mai mica decat a planetei Jupiter. Miezul planetei este format din roca si gheata si are aproximativ masa Pamantului.

Rotindu-se in jurul Soarelui atat de departe, Neptun primeste foarte putina caldura. Sursa caldurii sale este necunoscuta, dar discrepanta este imensa: Neptun este cea mai indepartata planeta de Soare, dar energia sa interioara este suficienta pentru a produce cele mai puternice vanturi planetare din Sistemul Solar, vanturi care ajung la 2100 km/h. Clima sa este caracterizata ca fiind extrem de dinamica, cu vanturi care ating viteza supersonica. Neptun nu este un gigant gazos, asemanator cu Jupiter si Saturn, ci mai degraba un gigant de gheata, insemnand ca are un miez mare si solid.

Datorita distantei mari fata de Soare, Neptun este una dintre cele mai reci planete, cu temperaturi de -218 grade C inregistrate la cea mai mare altitudine, temperatura centrului fiind de 7,000 grade C, comparabila cu suprafata Soarelui si asemanatoare cu ale celorlalte planete.

Durata perioadei orbitale este de aproximativ 164.79 ani pamantesti. Inca nu a facut o rotatie completa de la descoperirea sa din 1846.


Neptun in astrologie


IN ASTROLOGIE, Neptun guverneaza zodia Pesti si casa a XII-a. Reprezinta partea evaziva a naturii umane. Este un model pentru a simti ceea ce este intangibil, romantic, magic si mistic, altruist si indragostit neconditionat, dar poate fi si exprimarea sentimentului de victima, trairea intr-o lume a fantasticului, evitand realitatea.

Este interpretat ca visator, amagitor si imaginativ. Ne da capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a-si exprima energia prin muzica, arta, spiritualitate si imaginatie. Aceasta planeta ne confera capacitatea de a ne deplasa in constiinta, de a exprima idei si viziuni, si este un model de generatie, stationand 14 ani in fiecare semn. Duce la tendinte de evadare, comportament patimas si hipersensibilitate emotionala. Ne da capacitatea de a face fata sau de a ne schimba prin transcenderea dificultatilor vietii, capacitatea acceptarii subtile ca nu avem parte intotdeauna de ceea ce credem ca meritam, si ne imbiba cu credinta ca avem un scop mai inalt in viata si il vom obtine prin credinta. Aduce fervoarea religioasa, credinta intr-o forta superioara si adesea proeminent in aceia care au tendinte de mediumi sau clarvazatori.

Ideograma: Neptun in astrologie O cruce a materiei are partea de sus a liniei verticale intersectate de o semiluna deschisa in sus, constituind o glifa asemanatoare cu tridentul lui Neptun (in numerologie, Neptun este asociat numarului 7). Semiluna sufletului, de natura emotionala, este divizata de aspiratiile materiale, simbol al confuziei generate de lupta dintre trup si suflet.
Tipul neptunian are succes in meseriile: medic, asistent, preot, asistent social, scafandru, pescar, inginar petrolist, psihiatru, psiholog, educator, poet
In astrograma natala simbolizeaza: idealismul, maximul in plan spiritual, spiritul de sacrificiu, incercarile de a depasi sfera materiei, datoria spirituala, fuga de realitate
Mitologie: Planeta este numita dupa zeul roman al marii, care are ca si corespondent in mitologia greaca pe Poseidon. Semnul sau astronomic este, o versiune a tridentului lui Poseidon.HOROSCOPUL DE AZI 15 IULIE 2019
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun
 
FAZA LUNII