Planetele in astrologie

JUPITER

Jupiter este cea de-a cincea planeta de la Soare si este cea mai mare din sistemul nostru solar, fiind de o mie de ori mai mare in volum decat Pamantul. Este al doilea corp ceresc, ca stralucire, ce poate fi observat de pe suprafata Pamantului si de aceea a fost remarcat inca din cele mai vechi timpuri.

Jupiter este alcatuit numai din gaze, neavand in componenta sa suprafete solide sau roci. Fiind atat de mare, Jupiter si-a atras in jurul sau nu mai putin de 40 de sateliti naturali (luni), dintre care 4 sunt de dimensiuni considerabile, fiind descoperirea lui Galileo Galilei, in anul 1610. Au fost primele luni descoperite in jurul unei alte planete decat a noastra.

 

Jupiter in astrologie

 

IN ASTROLOGIE, Jupiter guverneaza zodia Sagetator si casa a IX-a. "Marele benefic" cum i se mai spune in astrologie, este vazut ca energia folosita pentru dezvoltare, crestere si explorare a unui scop mai inalt in viata, de a provoca regulile existente in societate. Reprezinta abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale si legale si de a dobandi un nivel mai inalt de intelepciune, educatie, putere si experienta.

In propria extindere ne largim orizonturile, de asemenea exprima dorinta de a trece dincolo de ceea ce este cunoscut - prin calatorii, filozofie, si extinderea experientelor vietii pana la ultima frontiera si dincolo de ea. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de granitele stabilite de norme familiare sau sociale, de a ne dezvolta si de a inflori.

Ideograma: Jupiter in astrologie O semiluna a constiintei, sus, deschisa spre stanga, spre trecut, continua la capatul de jos cu o cruce a materiei (in numerologie, Jupiter este asociat numarului 3). Crucea este lipita (de semiluna) la capatul din stanga al liniei sale orizontale. Preluand din acumularile trecutului, se poate dobandi o intelegere superioara a planului material, beneficiind just de satisfactiile sau sansele speciale inscrise in destin.
Tipul jupiterian are succes in meseriile: preot, filozof, teolog, guru, ghid turistic, profesor universitar, conferentiar, vanator, agent de comert exterior, medic, jurist, avocat
In astrograma natala simbolizeaza: evolutia spirituala, intelepciunea, expansiunea in planul spiritual sau in cel fizic
Mitologie: Jupiter era principala divinitate romana; la inceput - zeul cerului. Pentru grecii antici, era egalul lui Zeus, zeu al ploii, al zapezii, al tunetului si fulgerului, stapanul Olimpului.


HOROSCOPUL DE AZI 04 IUNIE 2020
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun