Planetele in astrologie

LUNA


Luna este satelitul natural al Pamantului. Luna realizeaza o miscare de rotatie in jurul Pamantului in 27,32 zile, (durata lunii siderale). Intervalul dintre 2 faze de acelasi fel ale Lunii (de exemplu de la Luna plina la Luna plina) este de 29,5 zile, (durata lunii sinodice). Durata lunii sinodice este egala cu durata lunii siderale plus durata de timp care constituie diferenta pe care a mai realizat-o Pamantul intre timp, pentru ca s-a miscat si Pamantul intre timp in jurul axei sale si in jurul Soarelui.

Volumul este de 49 de ori mai mic decat cel al Pamantului. Pe suprafata Lunii sunt munti de peste 8.000 m inaltime. Luna reflecta radiatia provenita de la Soare, este ca o oglinda. Ramane mereu orientata cu aceeasi emisfera catre Pamant. Are un camp magnetic foarte slab, atat de slab incat Luna nu are atmosfera.

Magnetismul Lunii (forta gravitationala), desi mult mai redus decat cel al Terrei, are o multitudine de efecte asupra tuturor formelor de viata de pe planeta noastra. Datorita fortei de atractie a Lunii dar si a Soarelui are loc fenomenul cunoscut sub numele de maree. Succesiunea mareelor din marile si oceanele de pe Pamant, are legatura directa cu fazele si mersul Lunii. Ciclul lunar dureaza 29,5 zile si trece prin 4 faze distincte: Luna Noua, Primul Patrar (Luna in crestere), Luna Plina, Ultimul Patrar (Luna in descrestere).IN ASTROLOGIE, Luna guverneaza zodia Rac si casa a IV-a. "Astrul noptii" exprima instinctele noastre, reactiile obisnuite, reactiile emotionale si subconstientul. Prin Luna noi exprimam principiul nevoii, nevoia de siguranta si securitate in relatii. Luna reprezinta partea reflexiva a personalitatii, care conduce la dezvoltare si la abilitatea de adaptare psihologica la schimbari. Reprezinta natura copilaroasa din noi atunci cand suntem vulnerabili si depindem de altii din punct de vedere al sigurantei, al caldurii si al hranei. Toanele, bune si rele sunt toate parte a dinamicii induse de Luna.

Ideograma:Luna in astrologieO dubla semiluna, alcatuita din doua semicercuri unite la capete, sus si jos (Lunii i se atribuie numarul 2 in numerologie). Semicercul este un simbol al sufletului, iar punctele de legatura dintre semicercuri sunt la niveluri diferite - jos, nivelul material, iar sus, nivelul spiritual. Deschiderea semicercurilor este spre dreapta, sufletul cautandu-si implinirea in viitor. Simbolul e alcatuit din linii curbe, ilustrand natura pur emotionala a vibratiei lunare.
Tipul lunar are succes in meseriile: invatator, agent imobiliar, istoric, marinar, notar, barman, educatoare, inginer chimist, femeie de serviciu, ginecolog
In astrograma natala simbolizeaza: sufletul individului, partea feminina a omului, nasterea, inconstientul, mama, calitatile feminine, sentimentele
Mitologie: In mitologia greco-romanã, existau mai multe zeitati asociate cu Luna. Cele grecesti erau Artemis, zeita castitatii, a Lunii si a vanatorii; Hecate, zeita Lunii si a lumii de dincolo, si Selena. Diana era corespondentul roman pentru Artemis. Luna era descrisa calatorind intr-un car; Astarte la fenicieni, Isis la egipteni, Ishtar la babilonieni.


HOROSCOPUL DE AZI 24 FEBRUARIE 2019
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun
 
FAZA LUNII