Planetele in astrologie

MARTE

Marte este cea de-a patra planeta de la Soare. Distanta dintre Marte si Soare, in medie, este de 230 milioane km, iar perioada sa orbitala de 687 zile pamantesti.

Marte este o planeta terestra, cu o atmosfera subtire si trasaturi reminiscente ale ale suprafetei datorita impacturilor cu alte corpuri ceresti si activitatilor vulcanice, dar prezinta si vai si deserturi. Pe Marte se gaseste cel mai inalt munte din Sistemul Solar, Olympus Mons, dar si Valles Marineris, cel mai mare canion.

Dintre toate planetele Sistemului Solar, cu exceptia Pamantului, Marte este singura care ar putea detine apa lichida si probabil, intretine viata. Marte are aproape jumatate din raza Pamantului, si doar o zecime din masa acestuia. Este mai putin densa, dar suprafata sa este aproape egala cu cea a uscatului de pe Pamant.

Suprafata planetei pare sa fie compusa majoritar din bazalt. Dovezi arata ca o portiune din suprafata planetei este compusa majoritar din silice, si poate fi asemanatoare cu andezitul de pe Pamant. Cea mai mare suprafata a planetei este acoperita de praf de oxid de fier, de consistenta pudrei de talc.

Marte poate fi vazuta de pe Pamant cu ochiul liber. Magnitudinea sa ajunge la -2.9, o stralucire intrecuta doar de Venus, Luna si Soare. Aparenta rosatica a planetei se datoreaza oxidului de fier.

Anotimpurile de pe Marte sunt asemanatoare cu cele de pe Pamant, datorita inclinatiilor identice ale axelor de rotatie ale celor doua planete. Totusi, durata anotimpurilor este de doua ori mai mare pe Marte, din cauza distantei fata de Soare. Un an pe Marte este echivalentul a doi ani pamantesti.

 

Marte in astrologie

 

IN ASTROLOGIE, Marte guverneaza zodiile Berbec si Scorpion, si casele I-a si a VIII-a. "Planeta rosie", asa cum este numita de astronomi, reprezinta energia folosita pentru a ne afirma, de a lupta pentru ceea ce dorim sa realizam si a lua decizii. Cuvantul care defineste Marte este "actiunea". Este motorul abilitatii de a face fata provocarilor, de a lua initiativa, de a folosi forta si de a face efort, de a rezista defensiv sau ofensiv. Ne indeamna sa fim competenti - de a ne juca sansa. Indrazneala, curajul, si conduita sunt legate de Marte. Reprezinta insasi vointa si expresia propriului ego. Marte poate exprima de asemenea furia, frustrarea si mania, deci este primitiv, o energie instinctiva. Ne imputerniceste sa fim indrazneti in tot ceea ce facem, dar nu are prea mult de-a face cu tactul si diplomatia.

Ideograma: Marte in astrologie Jos, un cerc al spiritului, din marginea caruia porneste o linie oblica spre dreapta-sus, terminata cu o sageata, simbol al dorintei (in numerologie, Marte este asociat numarului 4). Cercul spiritului apare jos, la nivelul materiei. Tendinta de inaltare a spiritului prin energia dorintei este adesea manifestata in agresivitate sau in placeri senzuale. Sageata poate fi vazuta si ca o semicruce, deci ca un aspect deficitar in ce priveste viziunea asupra materiei, din care lipsesc perspectiva si idealul inaltator. Aceasta glifa este folosita si in biologie ca simbol pentru sexul masculin.
Tipul martian are succes in meseriile: militar, sportiv profesionist, bodyguard, politist, chirurg, fierar, sudor, fizician
In astrograma natala simbolizeaza: masculinitatea, energia, ceea ce ne dorim mai mult, in ce domeniu cheltuim cea mai multa energie
Mitologie: A fost numita dupa zeul roman al razboiului. Mai este numita si "planeta rosie", datorita aspectului sau rosiatic. In mitologia babiloniana, planeta era numita Nergal, zeitatea focului, razboiului si distrugerii. Grecii au numit-o Pyroeis. In mitologia hindusa, Marte era cunoscuta ca Mangala.


HOROSCOPUL DE AZI 15 IULIE 2019
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun
 
FAZA LUNII