Planetele in astrologie

PLUTON

Pluton este cea mai departata si cea mai mica dintre planetele Sistemului Solar, existand chiar 7 luni mai mari decat aceasta! De altfel, din acest motiv a fost si ultima descoperita, in anul 1930, gratie cercetarilor facute de Clyde Tombaugh.

Nici acum, in secolul XXI, cu atatea noi descoperiri tehnice, planeta Pluto nu poate fi observata decat din centrele astronomice, cu ajutorul unor telescoape foarte mari si puternice. Si, in consecinta, se cunosc inca destul de putine lucruri despre cea mai mica dintre planetele Sistemului Solar. de altfel, a si fost retrogradata din randul planetelor in 2006, dar isi mentine importanta din punct de vedere astrologic.

 

Pluton in astrologie

 

IN ASTROLOGIE, Pluton este motorul transformarii, a schimbarii totale si intelegerea celor mai adanci, intunecate parti ale sinelui. Ne indeamna sa fim distructivi, dar si de a aduce o reforma pozitiva si schimbari definitive. Ne conecteaza cu cea mai adanca, subconstienta parte a personalitatii, si pe taramurile subconstientului colectiv, asa ca prin Pluton ne putem curata prin fluxul curentului al schimbarii colective.

O putem numi ca un impuls de a schimba viata ca in ceva cu totul nou prin distrugerea completa a vechilor obiceiuri, a vechilor relatii, a vechilor apartenente, ca un efect al renasterii a unei parti din psihicului. Reprezinta fascinatia noastra fata de rau si fortele intunecate, dar este o intelegere instinctiva ca libertatea este cunoscuta prin eliminarea acelor parti din noi insine care ne leaga prea mult de partea materiala a vietii. Astfel, ea reprezinta cea mai inalta si cea mai adanca forma a mortii si renasterii spre o dimensiune spirituala. Ea poate evoca violenta si pasiuni puternice in oameni si ca energie colectiva poate avea un efect de masa mai mult decat la nivel personal.

Ideograma: Pluton in astrologie Cel mai vechi simbol pentru Pluton arata ca un P suprapus peste un L, linia verticala fiind comuna (in numerologie, Pluton este asociat numarului 0). Linia orizontala de jos, a materiei, continua cu linia destinului in sus, iar la capatul acesteia, pe dreapta, este lipita o semiluna intoarsa spre interior, sondind misterul adinc al vietii. Dar un alt simbol mai modern reprezinta Pluto printr-o cruce a materiei desupra careia este lipita o semiluna deschisa in sus. In interiorul semilunei, fara a avea contact cu aceasta, se afla un cerc al spiritului care domina vibratia, dar fara a-si dezvalui legatura directa cu trupul si sufletul.
Tipul plutonian are succes in meseriile: detectiv, militar, chirurg, sudor, arheolog, sexolog, psihanalist
In astrograma natala simbolizeaza: autotransformarile omului, mai ales a celor intunecoase in luminoase, puterea de regenerare, autoritatea
Mitologie: Pluton a fost "botezata" cu numele zeului mortii, atat la romani, cat si la greci, la acestia din urma fiind fiul lui Cronos si frate cu Zeus.


HOROSCOPUL DE AZI 04 IUNIE 2020
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun