Planetele in astrologie

VENUS

Venus este cea de-a doua planeta de la Soare. Este cel mai stralucitor corp ceresc, cu exceptia Lunii Pamantului. Este singura planeta a Sistemului Solar numita dupa o femeie.

Venus este una dintre cele patru planete terestre ale Sistemului Solar, ceea ce inseamna ca are o structura asemanatoare Pamantului. Diametrul planetei este doar cu 650 km mai mic decat al Pamantului, iar masa este 81.5% din cea a planetei noastre. Cu toate acestea conditiile de la suprafata planetei sunt foarte diferite de cele ale Pamantului, datorita densitatii dioxidului de carbon din atmosfera. Bogatia in dioxid de carbon corelata cu norii de dioxid de sulf genereaza temperaturi la suprafata planetei de peste 460 grade C.

80% din suprafata planetei o reprezinta campiile vulcanice. Pe langa cratere, munti si vai, forme intalnite la toate planetele terestre, Venus prezinta cateva forme de relief unice. Printre acestea sunt "farra", care ajung la dimensiuni de 20-50 km lungime si 100-1000 m inaltime, si "coronae", inele circulare. Toate aceste forme au origini vulcanice.

Temperatura nu variaza in functie de noapte si zi, in ciuda miscarii lente de rotatie a planetei. Vanturile sunt blande, dar datorita densitatii atmosferei, transporta praf si pietre. Presiunea atmosferica pe toata suprafata planetei este de 92 ori mai mare decat cea a Pamantului. Venus orbiteaza Soarele la aproximativ 108 milioane km si face o rotatie completa in 224.65 zile pamantesti. Desi toate orbitele planetelor sunt eliptice, Venus este cea mai apropiata de circular. Cand se afla intre Soare si Pamant, atinge cea mai mica distanta fata de Pamant dintre toate planetele, de 40 milioane km.

Venus face o rotatie completa in 243 zile, de departe cea mai lenta dintre planetele mari. O zi siderala dureaza mai mult decat un an, pe Venus.


Venus in astrologie


IN ASTROLOGIE, Venus guverneaza zodiile Taur si Balanta, si casele a II-a si a VII-a. "Luceafarul", asa cum este cunoscuta in popor, reprezinta placerea, bucuria relatiilor, dragostea si grija fata de altul. Ne ajuta sa decidem ceea ce este important pentru binele si fericirea noastra si a celor apropiati si ceea ce este irelevant. Ne da indemnul de a cauta companie si dragoste, de a ne simti bine in pielea noastra, deci are legatura cu respectul de sine.Venus este dorinta din subconstient de a ne unii cu altii, si este vointa noastra de a coopera. Ne ajuta sa ne bucuram si ne aduce placeri - estetice cat si fizice. Nu este o sursa mare de energie, dar este indispensabila pentru a relationa.

Ideograma: Venus in astrologie Peste crucea materiei, cercul spiritului infinit (in numerologie, Venus este asociat numarului 6). Glifa seamana foarte mult cu cea a lui Mercur, dar ii lipseste semiluna de deasupra, iar cercul este de obicei ceva mai mare in glifa lui Venus. Unele interpretari il vad ca pe o imagine a oglindei lui Venus, simbol al frumusetii, dar si al vanitatii si placerilor. Efortul de ridicare deasupra materiei se bazeaza mai mult pe lucrurile concrete, pe emotiile legate de planul material. Aceasta glifa este folosita si in biologie ca simbol pentru sexul feminin.
Tipul venusian are succes in meseriile: dansator, muzician, pictor, cantaret, decorator, inginer textilist, frizer, coafor, profesor de muzica, asistent social, actor, manechin croitor
In astrograma natala simbolizeaza: capacitatea noastra de a iubi, ceea ce ne place mai mult, tipul de partener ravnit
Mitologie: Fiind cea mai stralucitoare planeta a Sistemului Solar, Venus a fost cunoscuta inca din preistorie. In mitologia babiloniana era cunoscuta ca Ishtar. Mai tarziu, romanii au numit planeta Venus, dupa zeita iubirii. In mitologia greaca, Venus era numita Aphrodita, iar in mitologia hindusa planeta Shukra.


HOROSCOPUL DE AZI 15 IULIE 2019
Berbec
Zodie de foc
Planeta: Marte
Taur
Zodie de pamant
Planeta: Venus
Gemeni
Zodie de aer
Planeta: Mercur
Rac
Zodie de apa
Planeta: Luna
Leu
Zodie de foc
Planeta: Soare
Fecioara
Zodie de pamant
Planeta: Mercur
Balanta
Zodie de aer
Planeta: Venus
Scorpion
Zodie de apa
Planeta: Marte
Sagetator
Zodie de foc
Planeta: Jupiter
Capricorn
Zodie de pamant
Planeta: Saturn
Varsator
Zodie de aer
Planeta: Uranus
Pesti
Zodie de apa
Planeta: Neptun
 
FAZA LUNII